Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Vajag vīrieti. Jāglābj govis

Emīlija pirms pāris gadiem nosvinēja zelta jubileju. Kultūras namā viņu apsveikt bija atnākusi vai puse nelielā pierobežas ciemata iedzīvotāju. Šķita, Emīlijas dzīvesprieku varētu aizņemties vēl kādas desmit viņas vecuma sievietes - kaut arī zaudējusi vīru un pirms pusgada arī darbu, viņai acīs nekad nenodzisa smiekli.

Labākā siera sējēja un toršu cepēja, joku plēsēja un dziesmu sācēja. Arī to, ka bērni aizgājuši savā dzīvē un viņa palikusi viena, Emīlija uztvēra šķietami viegli. Pirms dažām dienām Emīlija kā parasti piezvanīja. Pirmajā brīdī nevarēju saprast - joko vai runā nopietni. «Zini, man tas būs jādara. Vai arī jālikvidē saimniecība. Bet negribas pārdot govis,» viņa padrūmi teica.

Izrādās, vienai tikt galā ar palielo saimniecību nav tik viegli, arī bezdarbnieka pabalsts drīz beigšoties, izdzīvošana rādās padrūma. Negaidīti palīgā nākusi mātesmāsa, večiņa, kura par to vien sapņojot, kā saprecināt kādu. Viņa paziņojusi, ka blakuspagastā dzīvojot vientuļš vīrietis, kurš jau sen klusībā interesējoties par Emīliju. Gluži kā vecos laikos notikšot savešana, tad, iespējams, Emīlijas dzīvē un mājā ienākšot vīrietis, kurš varētu palīdzēt saimniekot un perspektīvā kļūt par laulāto draugu.

Nav vēl pat redzējusi

Aivaru Emīlija nekad nav satikusi, tikai zina, ka viņam ir jau nedaudz pāri sešdesmit, ka pirms vairākiem gadiem šķīries no sievas, ka bērni jau lieli. Visu saimniecību atstājis šķirtajai sievai, tagad strādājot pie saimniekiem. «Tante teica, ka viņam esot sakrāta nauda tehnikas iegādei, visu protot darīt, kluss, mierīgs. Ko man vēl vajag? Vakar pat - salūza traktors. Nu nevaru es visu laiku saukt palīgā kaimiņu, jau tā viņa sieva skatās greizi. Neesmu jau vairs tik jauna, no rītiem sāp kājas. Diviem tomēr būs vieglāk. Pati es nez vai meklētu, bet ja jau tas vīrietis tā interesējas par mani...»

Vienu vakaru tomēr nav izturējusi - paprasījusi tantei Aivara telefonu un piezvanījusi pati. Vīrietis nemaz neesot izbrīnījies, uzreiz pazinis, kas zvana. Norunājuši tikšanos augusta beigās šlāgermūzikas koncertā.

Par koncertu Aivars gan neesot bijis sajūsmā, jo esot jāvāc raža, taču Emīlija pateikusi - viņa negribot, lai dzīvē būtu tikai darbs. Viņa cer, ka biļetes uz koncertu kavalieris tomēr nopirks, ja ne, nopirkšot pati, kaut gan vairāk par visu nepatīkot skopi un alkatīgi vīrieši.

«Jocīgi, viņš man uzreiz prasa tieši - vai man nebūšot iebildumu, ka viņš ir desmit gadu vecāks? Es uz to atsmēju - savus gadus uz pleciem pats nesīsi!»

Laukos satikties grūtāk

Kā stāsta Emīlija, viņu pagastā ir daudz vientuļu sieviešu viņas vecumā, taču esot vairāki pajauni vīrieši, kuri tā arī nevarot atrast otru pusīti. Kāds puisis virs trīsdesmit esot smuks kā bilde, arī strādīgs, liela saimniecība, taču neviena vietējā meitene pie viņa negribot iet. Izrādās, pāris reižu gadā viņš «noraujoties no ķēdes» - pārdzeroties un kļūstot agresīvs. Otram esot tāda māte, kam neviena iespējamā vedekla nešķiet laba diezgan. Trešo kādreiz pametusi pirmā mīlestība, tagad laikam nevarot noticēt nevienai sievietei. Turklāt laukos jaunu sieviešu jau nemaz tik daudz neesot, pārsvarā aizejot mācīties tālāk un paliekot pilsētā. «Kur lai te satiekas un iepazīstas? Visi kā uz delnas, cits citu kopš bērnības pazīst, zina katru sīkumu.»

Emīlijas vecāki savulaik tā esot saprecējušies, mamma tēvu pirmoreiz ieraudzījusi īsi pirms kāzām, kad braukuši pie baznīckunga pierakstīties laulībām. Kādreiz tā saucamie svuoti atraduši piemērotu kandidatūru un vienojušies. Kā bijis, tā dzīvi nodzīvojuši. Ja laimējies, tad labi, ja ne, vienalga, šķiršanās nebijusi cieņā - kā nekā grēks.

Viņa pati jau ir izdomājusi, Aivars varēšot gulēt meitas istabiņā. «Bet ja nu viņš gribēs pie tevis? Un ja nu tev tas nepatiks?» Emīlija uz maniem jautājumiem atbild mierīgi: «Esmu pie šīs domas pieradusi, ka viņš ir mans. Saimniecībā vīrieti vajag. Nu, ja nepatiks, tad...» Emīlija pasit knipi un atkal ir tā pati šķelmīgā smējēja: «Vaca buoba, kai kalera, vaicoj jauna kavalera... Pašai ir interesanti, kā tas viss beigsies. Gluži kā seriālā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?