Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vaņins grib pamest Sion

«Devu aģentam rīkojumu meklēt man jaunu klubu, bet pagaidām turpinu gatavoties sezonas turpinājumam Šveicē ar Sion,» telefonsarunā Dienai atklāja Latvijas futbola izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins. Vēlme pamest komandu, kurā saņem labu atalgojumu un tiek pie regulāras spēļu prakses augsta līmeņa čempionātā, radās īsi pirms Jaunā gada. 30. decembrī Šveices Futbola federācija (SFV), pakļaujoties Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) draudiem par visu Šveices klubu izslēgšanu no starptautiskiem turnīriem, atņēma Šveices čempionāta trešajai spēcīgākajai vienībai Sion 36 punktus.

18. janvārī SVF diskvalificēja no čempionāta Xamax, kas nozīmē, ka Sion pat teorētiski vairs nevar izkrist no augstākās līgas «pa taisno». Taču 9. vietai būs jāspēlē pārspēles. 9. vietā ar mīnus 5 punktiem ir Sion. Lai izvairītos no pārspēlēm, atlikušajās 18 spēlēs jāizcīna vismaz par 16 punktiem vairāk nekā 8. vietā esošajai Sport.

«Nekādas sajūsmas par Xamax izslēgšanu nav,» saka Vaņins. «Pārspēles neviens nevēlas, tāpēc nāksies krietni pasvīst. Vēl gan jācer, ka SFV savu lēmumu mainīs, jo Šveices čempionāta reglamentā rakstīts, ka maksimālais punktu skaits, ko drīkst atņemt klubam, ir 12. Sion atņēma trīsreiz vairāk...»

36 punktu atņemšana nav izzīsta no pirksta. Tāda bija FIFA prasība - atņemt Sion tik punktu, cik varēja izcīnīt mačos ar nelegāli iegādātu spēlētāju līdzdalību (ne visi šie mači tika uzvarēti!). Apgrūtinošu Sion situāciju padara apstāklis, ka Šveices čempionvienība Basel pirmo reizi vēsturē iekļuva Čempionu līgas astotdaļfinālā. Riskēt zaudēt šo vietu Sion dēļ Šveicē vēlas retais... Taču Vaņina kluba prezidents Kristians Konstantins sola nepadoties un sūdzēt tiesā FIFA.

Risks izkrist līgu zemāk un zaudētās cerības nākamsezon atkal spēlēt Eirokausos, kur šogad vieta tika nopelnīta, bet UEFA diskvalificēja klubu no dalības Eiropas līgas grupu turnīrā, lika jau vairākiem Sion futbolistiem pamest klubu. Vēl virkne gaida tādu iespēju. «Jā, daži spēcīgi futbolisti aizgājuši, bet viņu vietā jau iegādāti citi,» saka Vaņins. Jautāts par to, vai jaunpienācēji ir līdzvērtīgi aizstājēji aizgājušajiem, Vaņins neminstinoties atbild ar pārliecinošu «jā».

Kas attiecas uz paša došanos prom, Vaņins nopūšas un saka, ka jaunumu nav. «Pagaidām vienīgā interese bijusi no Grieķijas čempiona Olympiacos, taču - bez konkrētiem piedāvājumiem. Līdz janvāra beigām gan vēl ir laiks. Ceru, ka piedāvājumi būs.»

Pirms diviem gadiem Vaņinam bija pircējs Francijas granda PSG veidolā, taču toreiz Sion prasīja pārāk daudz. Tagad tas nebūšot šķērslis. «Runāju ar Sion sporta direktoru. Teicu, ka gribu prom. Viņš teica, ka pusotra līdz divu miljonu eiro liela piedāvājuma gadījumā dos zaļo gaismu. Nav sālīti, bet arī maza šī summa par 31 gadu vecu vārtsargu nav. Sion mani iegādājās par 300 tūkstošiem eiro, tāpēc viņiem tik un tā sanāks laba peļņa...»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Andris Vaņins

Dzimis: 1980. gada 30. aprīlī Ilūkstē
Augums/svars: 1,85 m/79 kg
Klubu karjera: FK Ventspils (1997-2003), Maskavas Torpedo (2003-2004), FC Moscow (2004-2005), FK Venta (2005), Ventspils (2006-2009), Sion (2009-)
Latvijas izlasē: 42 spēles

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?