Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Var nākties skaitīt kartītes

Plīsa krekli, bumba, bet ne komandu disciplīna aizsardzībā. Svētdien tika aizvadītas pēdējās Euro 2016 A grupas spēles. Mājiniekiem francūžiem un Šveicei nesvila pamats zem kājām - bezvārtu neizšķirts apmierināja abas komandas, tāpēc grupas favorītu mačs izvērtās bez lieka riska un vārtu guvumiem. Toties otrā grupas spēlē albāņi guva pirmos vārtus EČ finālturnīros un arī pirmo uzvaru - 1:0 panākums pār Rumāniju ļāva Eiropas čempionāta debitantiem ieņemt trešo vietu A grupā un uzkavēties Francijā vismaz līdz trešdienai, kad kļūs zināms, kuras četras labākās trešo vietu ieguvējas iekļūs izslēgšanas spēlēs.

«Esmu pārliecināts, ka dāvājām milzu prieku albāņu faniem. Ne tikai tiem, kas ir Albānijā, bet albāņiem visā pasaulē. Lai kurp mēs dotos, visur sastapām fanus, kuri vēlējās pateikties mums par to, ko darām, un atbalstīt,» pēc vēsturiskās uzvaras sacīja Albānijas izlases galvenais treneris Džanni De Bjasi. Nebūtu īsti pareizi teikt, ka Armando Sadiku kļuva par pirmo albāni, kurš guvis vārtus EČ finālturnīros, jo, piemēram, Vācijas izlases pirmos vārtus šajā turnīrā guva albāņu izcelsmes aizsargs Škodrans Mustafi, tomēr Sadiku paveiktais uz mūžiem ieies Albānijas futbola vēsturē. «Tas brīdis, protams, bija ļoti emocionāls. Mēs jau sasniedzām savu mērķi, tāpēc arī esam tik priecīgi. Esmu ļoti priecīgs par gūtajiem vārtiem, taču tas ir visas komandas nopelns,» norādīja vēsturisko vārtu autors.

«Es neesmu akls - saprotu, ka esam spējīgi uz labāku sniegumu, bet otrais turnīrs mums tā pa īstam tagad tikai sākas,» pēc neizteiksmīgā snieguma mačā pret Šveici sacīja Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešams. A grupas uzvarētājai gaidāma gara pauze - astotdaļfināla mačs francūžiem būs jāaizvada tikai svētdien pret C, D vai E grupas trešo labāko komandu. Ja ziemeļīri būs četru labāko trešo vietu ieguvēju pulkā, tieši tie būs Francijas pretinieki play-off pirmajā kārtā. Savukārt A grupas otrās vietas ieguvējai Šveicei jāgatavojas spēlei sestdien pret C grupas otro vietu - iespējams, Poliju.

Interesanti, ka Dešams ir jau kārtējais favorītu komandas treneris, kurš kārtībai aizsardzībā pievērsis lielāku nozīmi turnīra kontekstā nekā uzbrukumam. «Bija brīži, kad cilvēki norādīja uz to, ka neesam pietiekami labi aizsardzībā, bet mēs to nostabilizējām, nemazinot uzbrukuma bīstamību. Kas mums grupu stadijā bija pozitīvs? Rezultāti. Mēs tikām tālāk, guvām vārtus, radījām iespējas un atrisinājām lērumu aizsardzības nianšu īsā laika posmā.»

Otrdien vietas tiks sadalītas arī C un D grupās. Visspraigākais neklātienes duelis solās būt starp horvātiem un čehiem, kas palikuši bez saviem vidējās līnijas smadzeņu centriem, attiecīgi Lukas Modriča un Tomaša Rosicka. Abu izlašu desmitie numuri tiešā un pārnestā nozīmē (futbolā saspēles veidotāja lomu uzbrukumā sauc par «desmito numuru») savainojumu dēļ izlaidīs savu izlašu nākamos mačus, bet vēl nav skaidrības par viņu piedalīšanos play-off kārtā, ja viņu pārstāvētās izlases tur iekļūs. Horvātu trenerim Antem Čačičam Modriča iztrūkums varbūt ir mazāk sāpīgs. Gan tāpēc, ka viņa rīcībā ir līdzīgu lomu nospēlēt spējīgie Ivans Rakitičs (Barcelona) un Mateo Kovačičs (Madrides Real), gan tāpēc, ka pret Spāniju varbūt lietderīgāks būtu tieši uz bumbas atņemšanu tendēts pussargs. Savukārt grūtāks uzdevums būs čehu trenerim Pāvelam Vrbam, kuram reālu alternatīvu Rosickim nav. «Šai komandai varbūt nav zvaigžņu, toties ir savs raksturs, savs stils un komandas gars,» Čehijas pašreizējo modeli komentēja viņu izlases kādreizējais aizsargs Zdeneks Grigera, paužot, ka cerības pastāv.

Ar saviem otrdienas pretiniekiem turkiem čehi spēlēja arī kvalifikācijas ciklā. Lai gan turku izredzes uz astotdaļfinālu ir niecīgas, viņu aizsargs Gekhans Gonuls sola cīnīties līdz pēdējam. Līdzīgi kā kvalifikācijā, kad turku treneris Fātihs Terims pēc 1:1 Rīgā jau domāja par atkāpšanos. Ja horvāti zaudēs spāņiem ar vieniem vārtiem, bet čehi ar vieniem uzveiks turkus, otrās vietas ieguvēja noteikšanai nāksies skaitīt abu izlašu dzeltenās un sarkanās kartītes. Pašlaik čehiem ir par divām dzeltenajām kartītēm mazāk nekā horvātiem, un nevienai no šīm valstsvienībām turnīrā tiktāl nav bijis sarkano kartīšu jeb noraidījumu. Ja arī tad rādītāji būs vienādi, skatīsies izlašu vietas UEFA rangā, kurā augstāk ir horvāti.

Pirmdien vēlu vakarā tika aizvadītas B grupas pēdējās kārtas spēles Krievija - Velsa un Slovākija - Anglija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Šveice 0
rumānija 0
francija 0

A grupas spēle
58% bumbas kontrole 42%
6 (0) sitieni (uz vārtiem) 13 (4)
Varonis: Jans Zommers. Tajās retajās reizēs, kad Francijas futbolistu izpildītie sitieni lidoja vārtu četrstūrī, Šveices izlases vārtsargs bija uzdevumu augstumos un nosargāja savus vārtus neieņemtus.

Šveice 0
rumānija 0
francija 0

A grupas spēle
Vārti: Sadiku 43.
59% bumbas kontrole 41%
16 (3) sitieni (uz vārtiem) 14 (6)
Varonis: Armando Sadiku. Viņš guva Albānijas izlases pirmos vārtus EČ finālturnīrā, un tie paildzināja viņu uzturēšanos Francijā.

A grupa

1. Francija 3 2 1 0 4-1 7
2. Šveice 3 1 2 0 2-1 5
3. Albānija 3 1 0 2 1-3 3
4. Rumānija 3 0 1 2 2-4 1

Ukraina 45% Polija 55%

21.VI 19.00 C grupas spēle
Komentārs: nav pat teorētisku izredžu izvairīties no palikšanas pēdējā vietā grupā, taču ukraiņi noteikti vēlēsies skaļi aizcirst aiz sevis durvis. It sevišķi principiālā mačā pret kaimiņiem, kas septiņos mačos uzveikti trīs reizes.

Komentārs: ir teorētiskas iespējas izvairīties no tikšanās ar mājinieci Franciju astotdaļfināla stadijā un uzvarēt grupā. Jāuzvar pašiem ar vismaz vieniem vārtiem vairāk nekā vācieši - ziemeļīrus.

Ziemeļīrija 35% Vācija 65%

21.VI 19.00 C grupas spēle
Komentārs: sapnis par uzvaru grupā ir dzīvs, taču nešķiet diez cik reāls, ja ņem vērā, ka pretī ir pasaules čempioni vācieši. Ar trim punktiem tikšanai play-off, visticamāk, būs par maz.

Komentārs: favorītei nav, ko skaitļot. Jāsāk beidzot spēlēt labāk un jāuzvar ar pēc iespējas lielāku starpību. Arī vācieši astotdaļfinālā labprātāk spēlētu ar A/B/F grupas trešo vietu.

Čehija 45% Turcija 55%

21.VI 22.00 D grupas spēle
Komentārs: lai izstumtu no otrās vietas horvātus, pašiem jāuzvar turki un jācer, ka pēc paralēlajām spēlēm čehiem (-1) būs labāka vārtu attiecība nekā horvātiem (+1). Uzvara uzlabotu izredzes tikt astotdaļfinālā no 3. vietas.

Komentārs: lai uzkavētos Francijā ilgāk, der tikai un vienīgi uzvara. Vēlams ar vismaz trīs vārtu starpību, jo pašlaik esošais -4 ir krietni sliktāks nekā citām 3. vietu īpašniecēm.

Horvātija 40% Spānija 60%

21.VI 22.00 D grupas spēle
Komentārs: otrās vietas nosargāšanai grupā pietiks ar neizšķirtu. Zaudējuma gadījumā jārēķina vārtu attiecība pašiem un čehiem.

Komentārs: astotdaļfinālu jau garantējuši, taču vēl ne pirmo vietu grupā, kas play-off pirmajā kārtā pretiniekos dotu B/E/F trešo vietu. Tas būtu labāks variants nekā E grupas uzvarētājs, pret ko jāspēlē D grupas otrajai vietai.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?