Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Vārti uz Vecmīlgrāvi

Aldis Bite

Vecāķu prospekta, Gāles un Emmas ielas krustojums nervozs un bīstams kļūst galvenokārt gada siltajā laikā, it īpaši dienās, kad ir labvēlīgi laikapstākļi tam, lai baudītu saules un jūras peldes, jo Vecāķu prospekts ir ceļš uz vienu no iecienītākajām Pierīgas pludmalēm. Pārbraucot pāri Mīlgrāvja tiltam un izmetot elegantu cilpu patiltē, satiksmes dalībnieki pa brauktuvi līdzās Rīgas kuģu būvētavas teritorijas žogam tuvojas minētajam Vecāķu prospekta, Gāles un Emmas ielas krustojumam.

No Rīgas centra braucošajiem ir iespējas turpināt taisnvirziena kustību pa Emmas ielu, pagriezties pa kreisi uz netālo Gāles ielu, lai dotos Rīgas kuģu būvētavas teritorijā, vai pagriezties pa labi uz Vecāķu prospektu. It kā viss skaidrs, taču ceļa zīmju trūkums pirms kuģu remonta rūpnīcas dzelzceļa atzara un iepriekšminētā krustojuma maldina ne tikai autovadītājus iesācējus. Nereti te apjūk profesionāļi - gan kravas automobiļu, gan autobusu vadītāji. Turklāt vēl jau ir neapzinīgie, kas pagrieziena radītājus aizmirst parādīt vai neslēdz tos principā, liekot pārējiem minēt viņu tālāko rīcības plānu.

Rīnūžos un Vecmīlgrāvī, kā jau Rīgas ostas teritorijās, ir visai daudz kravas transporta. Netālu atrodas arī Rīnūžu naftas terminālis. Kravas auto un dažādas bīstamības kravu šajā krustojumā pietiek. It īpaši nopietna sastrēgumu problēma rodas vasaras svelmaino dienu pievakarēs un vakaros, kad no Vecāķu puses braucošie atpūtnieki, gaidot kreiso pagriezienu, kas nodrošina došanos centra virzienā, līdzās Lukoil benzīntankam drūzmējas teju nebeidzamā rindā. Nereti šeit stāvošie kļūst nervozi un brīdī, kad kāds pa galveno ielu braucošais kļūst īpaši lēns, mēģina iespraukties starp mašīnām.

«Vecāķu prospekta sākumā veidojas satiksmes korķi. Tur reizēm automašīnas stāv rindā, kas izstiepusies līdz pat dzelzceļa stacijai un A. Dombrovska ielai, mēģinot nogriezties pa kreisi. Nevar jau katram paskaidrot, ka daudz ātrāk būtu nogriezties iepriekš pa labi uz kādas no šķērsieliņām un virzīties apkārt caur Vecmīlgrāvi,» stāsta Vecdaugavas iedzīvotājs P. Millers. AutoDienas novērojami ļauj prognozēt, ka arī šogad sastrēgumu problēma būs, jo minētajā krustojumā satiksmes organizācija ir morāli novecojusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Vērojama satiksmes anarhija

Bez nosaukuma

Guntars Pulss
auto žurnālists

Nezinu, vai dažu vasaras mēnešu dēļ šajā krustojumā vērts uzstādīt luksoforu, taču saulaino dienu pievakarēs, jo īpaši brīvdienu vakaros, tur tiešām vērojama satiksmes anarhija. Grūtības rodas no tā, ka cilvēki nepazīst savu pilsētu, nezina apkārtceļus un neorientējas kartēs. Līdzīgi sastrēgumi jau veidojas arī izbrauktuvēs no Ķīpsalas laikā, kad tur notiek izstādes, vai Mežaparkā - Dziesmu svētku dienās. Latvijā visai maz tiek domāts par pareizu satiksmes organizāciju vietās, kur notiek lielu tautas masu pārvietošanās.

Bez nosaukuma

Edgars Girons
Vecāķu iedzīvotājs

Krustojums Vecāķu prospekta galā pie Lukoil degvielas uzpildes stacijas vasarā allaž ir automobiļu pārpilns. Tā bijis, cik sevi atceros. Mēs, vietējie, parasti no turienes izvairāmies, izmetot līkumu caur Vecmīlgrāvi, bet tie, kas apkārtceļu nezina, spiesti nīkt sastrēgumā. Nezinu, vai luksofors būtu labākais risinājums, jo rudenī un ziemā uz vai no Vecāķiem pagriežas labi ja katra 20. mašīna. Vairākums jau tomēr brauc uz Vecmīlgrāvi. Iespējams, vērts iepriekš satiksmes plūsmu novirzīt caur Vecmīlgrāvi, lai tā nesastrēgtu kā strupceļā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?