Man pašam un mūsu restorāna apmeklētājiem ļoti garšo gaileņu krēmzupa ar lauku skābo krējumu un bekonu. Savukārt, jēra karē ir ļoti mīksta gaļa. Es parasti izmantoju Jaunzēlandes vai Īrijas jēru gaļu, kas ir ļoti garšīga, un tai nav izteiktas jēra garšas, bet gana labi garšo arī Latvijas pļavās ganījies jērs. Šis ir laiks, kad jāceļ godā arī jaunie dārzenīši.» Vēl Tomass ieteic obligāti ēst svaigas ogas, jo tās ir vitamīniem bagātas, saldas un sulīgas. Lielisks deserts sanāk!
Vasarīgi gardi ēdieni
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Gaileņu krēmzupa ar lauku krējumu, ceptu bekonu un
2 personām vajadzēs: 200 g gaileņu, 60 g šalotes sīpolu, 1
timiāna zariņu, 1 ķiploka daiviņu, 50 g puravu, 40 g olīveļļas, 30
g baltvīna, 20 g sviesta, 100 g sēņu buljona, 120 g saldā krējuma,
80 g lauku krējuma, 50 g bekona, 10 g cukurzirņu dzinumu, sāli un
piparus pēc garšas
Gailenes nomazgā, nosusina uz papīra
dvieļa. Sīpolu, ķiploku, puravu sakapā smalkos kubiņos. Visu liek
katlā, pievieno olīveļļu, sviestu un visu cep, tad pievieno
baltvīnu, vāra, kamēr viss šķidrums iztvaikojis, pievieno timiānu,
sēņu buljonu un saldo krējumu, vāra 10 min, tad visu sablenderē,
izberž caur sietu. Lej šķīvī un dekorē ar apceptām bekona šķēlītēm,
skābo krējumu un cukurzirņu dzinumiem.
Mango krēms ar svaigām vasaras ogām Dekorē ar sv
3 personām vajadzēs: 1/2 gatava mango augļa, 2 g vaniļas
ekstrakta, 120 g saldā krējuma, 1/2 laima sulas, 1 želatīna
plāksnīti, 1 ēd. k pūdercukura, 300 g jebkādu svaigu ogu, piemēram,
avenes, mellenes, upenes, jāņogas, kazenes
Mango nomizo,
atdala no kaula, sablenderē.
Saldo krējumu uzputo, pievieno
mango biezeni, laima sulu, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu. Visu
viegli samaisa un pievieno izkausētu želatīnu.
Bez nosaukuma
2 personām vajadzēs:
500 g jēra karē (karbonāde ar kauliņu),
1 rozmarīna zariņu, 2 ķiploka daiviņas,
300 g mini burkānu,
cukurzirņu, mini kukurūzas, biešu, 200 g pastinaka,
60 g
saldā krējuma,
60 g gaileņu, 30 g šalotes sīpolu, 30 g
olīveļļas, sāli, piparus pēc garšas
Jēra karē attīra no
cīpslām, sagriež pa porcijām (apmēram 200 g katra). Uzkaisa sāli un
piparus, sakapātu rozmarīnu un sakapātus ķiplokus. Uzkarsē pannu,
uzlej olīveļļu un cep karē no abām pusēm, kamēr izveidojas brūna
garoziņa, tad liek sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos un cep 8
minūtes.
Pastinaku nomizo, sagriež gabalos, liek katlā ar ūdeni,
pievieno sāli un vāra, kamēr mīksti, nokāš ūdeni, pievieno saldo
krējumu, visu sablenderē, izberž caur sietu.
Mini dārzeņus
nomizo, sagriež uz pusēm, apcep olīveļļā, pievieno sāli un
piparus.
Gailenes nomazgā, nosusina, cep uz sakarsētas pannas,
uzkaisa sāli, piparus, pievieno sakapātus ķiplokus un
sīpolus.
Visu kārto uz šķīvja.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!