Šefpavāra tīkamākais vaļasprieks atvaļinājumā ir makšķerēšana un noķerto zivju gatavošana. Zivju ēdiens ir viegls, un tam var piešķirt daudz dažādu garšu. Piemēram, līnis sader ar ķiploku, sviestu un svaigiem zaļumiem.
Vasarīgi viegli un atspirdzinoši
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Lauku salāti ar ogu vinegretu, zilo sieru un sva
2 personām vajadzēs: 80 g dažādu salātu, 50 g aveņu,
70 g
zilā siera, 100 g mango, 60 g papajas, 10 g piparmētru, 100 g
laima, 60 g saldētu ogu, 20 g aveņu etiķa,
30 g olīveļļas, 5 g
sāls, piparus, 20 g pūdercukura
Mango un papaju nomizo un
sagriež smalkos kubiņos, pievieno sakapātu piparmētru un laima
sulu.
Saldētās ogas, aveņu etiķi, sāli, piparus un pūdercukuru
sablendē, masu izberž caur sietu.
Kārto uz šķīvja salsu, lauku
zaļumu miksli, zilo sieru, svaigas avenes un uzlej ogu vinegreta
mērci.
Avokado un gurķu aukstā zupa ar marinētām garnel
2 personām vajadzēs: 150 g avokado, 100 g svaigu gurķu,150 g
kefīra, 50 g spinātu, 40 g garneļu savā sulā, sāli, piparus, 5 g
Tabasco, 20 g Vusteras mērces, 100 g greipfrūta
Avokado nomizo,
izņem kauliņu, liek blenderī, pieliek sagrieztu gurķi, spinātus,
ielej kefīru, pieliek sāli, piparus, tabasco, Vusteras
mērci, visu rūpīgi sablendē. Var pielikt ledus gabaliņus. Lej
šķīvī, dekorē ar garnelēm, greipfrūta filejām un spinātu
lapiņām.
Zaļumos cepts līnis ar burkānu biezeni, grilētiem
2 personām vajadzēs: 600 g līņa (vienu veselu), 100 g burkānu,
140 g saldā krējuma, 80 g cukīni, 60 g brokoļu, 60 g ziedkāpostu,
60 g paprikas, 30 g zaļumu (dilles, pētersīļi), 30 g ķiploku, 30 g
olīveļļas, 40 g sviesta, 30 g miltu, 40 g baltvīna, 40 g
šampinjonu, 40 g sīpolu, sāli, piparus, biešu lapiņas
Līni
noberž ar sāli, notīra zvīņas un izfilē. Uzkaisa sāli un piparus,
panē miltos. Uzkarsē pannu, uzlej eļļu, liek zivi ar ādu uz leju
cepties. Kad izveidojusies kraukšķīga garoziņa, griež apkārt,
uzsmērē sviestu, uzkaisa sakapātus ķiplokus un zaļumus. Cep krāsnī
190 grādos aptuveni 5 min.
Burkānus nomizo, sagriež smalkāk un
liek vārīties. Kad mīksti, pieliek sāli un saldo krējumu (40 g),
sablendē.
Dārzeņus sagriež, liek uz uzkarsētas grilpannas un
grilē, kamēr gatavi, uzkaisa sāli un piparus.
Sīpolus nomizo,
sagriež ripās, šampinjonus pārgriež uz pusēm, liek katliņā, uzlej
vīnu un karsē, kamēr alkohols iztvaikojis, pievieno saldo krējumu
(100 g), sāli, piparus. Vāra 10 min.
Uz šķīvja kārto dārzeņus,
burkānu biezeni, līni, pārlej ar mērci. Dekorē ar biešu
lapiņām.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!