Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 20. novembris
Anda, Andīna

Veģetāri rudens ēdieni

Rudens ir laiks, kad garšīgu ēdienu sagādāt nav problēmu. Pat ja jums nav sava dārziņa, lēti var iepirkties tirgū un veikalos. Turklāt tieši šajā laikā var visu ģimeni pabarot ar lieliskiem veģetāriem ēdieniem, kas gatavoti no pašmāju dārzā izaugušā. Trīs ēdienu receptes šajā reizē piedāvā restorāna Neiburgs šefpavārs Sandis Bružas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Biešu, ābolu un ķirbju salāti ar kresēm, mājas

4 PORCIJĀM VAJADZĒS: lielu bieti, lielu ābolu, 150 g ķirbja, 50 g krešu, 100 g mājas siera, 30 g olīveļļas, 20 g sarkanvīna etiķa, sāli, svaigi maltus piparus

Nomazgā un nomizo ābolu, bieti un ķirbi. Sagriež ābolu un ķirbi, liek lielā traukā, pievieno kreses, sarkanvīna etiķi un olīveļļu, visu samaisa, tad pievieno sagriezto bieti (ja to pievieno ātrāk, dārzenis sakrāsos pārējās sastāvdaļas), tad pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus. Visu samaisa un liek šķīvjos. Virsū kārto mājas sieru un vēl uzber svaigi maltus piparus.

Baklažānu un valriekstu biezenis ar biešu un bu

4 PORCIJĀM VAJADZĒS: 2 lielus baklažānus, 2 ķiploka daiviņas, buntīti svaiga koriandra, sarkano čili piparu, ēd.k. graudu sinepju, 2 ēd.k. majonēzes, laima augli, tējk. medus, lielu burkānu, bieti, 1 l eļļas (čipsu cepšanai), sāli, svaigi maltus piparus

Baklažānus sadursta ar dakšiņu un liek cepeškrāsnī 200° temperatūrā uz 40 min. Bieti un burkānu, un sagriež smalkās šķēlēs. Katliņā uzkarsē eļļu un tajā iemet cepties čili piparu, lai eļļa iegūst pikantu garšu (pirms cepšanas piparu nedaudz iegriež). Kad pipars apcepies, to izņem un eļļā liek cepties smalki sagrieztu burkānu, līdz tas kļūst brūns. Tad burkānu izņem no eļļas ar putu karoti un liek uz salvetes, lai notek eļļa. To pašu atkārto ar bieti. Kad baklažāni gatavi, iegremdē tos uz brīdi aukstā ūdenī un noņem mizu. Baklažānu mīkstumu smalki sakapā, pievieno burkānu un biešu čipsus, sāli un svaigi maltus piparus, kā arī smalki sakapātas ķiploka daiviņas, medu, sinepes, majonēzi, koriandru un laima sulu, visu samaisa. Ēdienu dekorē ar apcepto čili piparu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies Andorijs Dārziņš

Andorijs Dārziņš 16.01.1953. – 17.11.2024. Atvadīšanās piektdien, 22. novembrī, plkst. 14.00 Rīgas Kremācijas centra mazajā zālē. Tuvinieki








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?