Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Veikalā iepirksies, bet grib skaistāku

Jaunu veikalu būvēšana Rīgā turpinās. Lai ko mēs nerunātu par iedzīvotāju zemo pirktspēju, ik pa brīdim parādās ziņas, ka kādā Rīgas mikrorajonā atkal atklās jaunu pārtikas veikalu. Drīzumā šāds notikums gaidāms Prūšu ielas sākumā, blakus vietai, kur agrāk atradās kinoteātris Maskava, vēlāk Maska. Tur novembrī, pagaidām neprecizējot, kurā, atvērs veikalu Rimi. Paša kinoteātra vieta gan ir tukša, savulaik tur SIA Palink plānoja būvēt veikalu Iki, pat izziņojot, ka atklāšana notiks 2008. gada beigās.

Ir interesanti vērot iedzīvotāju reakciju, ejot garām jaunbūvei, kas pamanāma pa gabalu, jo tās fasāde ir pa pusei sarkana, pa pusei pelēka. Cilvēki, īpaši vecāka gadagājuma, apstājas un ilgi pēta jauno ēku. «Man nepatīk izskats, gribētos šeit solīdāku veikalu, tādu kā Rimi,» saka vietējā iedzīvotāja Zinaīda. Bet te jau būs tieši Rimi! Nē, strīdas pretī kundze, viņa uz plakāta lasījusi, ka tas būs Super Netto. Viņasprāt, ēka ir primitīva, kā šķūnis. Varēja taču būvēt no ķieģeļiem. Taču viņa pati iepirksies šai veikalā, jo tas atrodas tuvu mājām. Visvairāk viņa gribētu, lai šeit būtu kulinārijas nodaļa, kādas nav mazajos veikaliņos. Tādu te apkārt ir pietiekami daudz, saka daudzi aptaujātie iedzīvotāji, un visi tomēr dosies iepirkties arī uz jauno veikalu. Vairākiem vaicāju, vai tad cilvēkiem ir nauda, un saņemu ļoti līdzīgas atbildes - ēst taču grib visi! Piemēram, Dzintra par jauno veikalu ir priecīga, jo Rimi tomēr esot cits preču klāsts. Viņa gan norāda, ka te nepieciešama gājēju pāreja.

Ap jauno veikalu iestādīti kociņi un iesēta zāle, tiesa gan, tā nav paspējusi uzdīgt. Izskatās, ka pie veikala būs ļoti maza autostāvvieta, kurā iebraukt varēs, apbraucot apkārt veikalam. Tur būs arī vietas invalīdu transportam. Vai stāvvietu nav par maz? «Rimi lielveikals pēc būtības ir piemājas veikals. Tajā pārsvarā tiek veikti ikdienas pirkumi, galvenokārt pārtikas preces. Un pircēji, lielveikalā iepērkoties, parasti pavada īsāku laika posmu nekā hipermārketos, kas atrodas lielākos tirdzniecības centros ar papildu pakalpojumu izmantošanas un izklaides iespējām. Tāpēc viena stāvvieta pie šāda neliela veikala noteikti ir līdzvērtīga vairākām stāvvietām pie liela tirdzniecības centra,» atbild Rimi Latvia vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere. Jaunais veikals atrodas dzīvojamā rajonā, tādēļ tuvās apkārtnes iedzīvotājiem būšot viegli sasniedzams kājām.

No jauna veikala atvēršanas sliktāk jau šai vietā nepaliks, un diez vai ir kāds veikals, kurš Rimi dēļ beigs pastāvēt. Vienīgi cīņa par katru pircēja santīmu saasināsies arvien vairāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?