Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vējš neaptur Dukuru

Dīvaini, lai neteiktu vairāk. Starptautiskā Bobsleja federācija (FIBT), kuras paspārnē ir arī skeletons, Pasaules kausa (PK) izcīņas 3. posmā Vācijas trasē Vinterbergā eksperimentālā kārtā ieviesusi jaunu sacensību formātu. Piektdien notika divi kvalifikācijas braucieni, kuros noskaidrojās desmit finālistu. Izšķirošais trešais brauciens sestdien no pulksten 11.10 pēc Latvijas laika. Tiešraide LTV7.

Vinterbergā plosās vētra. Pirmais kvalifikācijas brauciens notika pēc grafika, bet otro atcēla, kad bija finišējuši astoņi skeletonisti. Pirmajā piegājienā visiem pogas izgrieza neapstrīdams sezonas favorīts Martins Dukurs, arī otrais un trešais laiks bija sportistiem, kuri iepriekšējos divos PK posmos stāvēja uz goda pjedestāla, - Tomasam Dukuram un Krievijas sportistam Aleksandram Tretjakovam.

«Lēmums par sacensību pārtraukšanu bija pareizs,» Dienai atzina Martins. Startēt šādos laika apstākļos, pēc M. Dukura domām, nebija prātīgi. Uz jautājumu par FIBT eskperimentu Martins atbildēja, kā jau profesionālim pienākas, taču norādīja arī uz dažām absurdām lietām. «Sistēma ir tāda, kāda ir, un mums, sportistiem, tā ir jāpieņem. Ja atklāti, tad es biju viens no idejas iniciatoriem, ka skeletons jāpadara skatāmāks līdzjutējiem un ka vairāk jādomā par mūsu sporta veida popularizāciju. Tomēr šādā formātā ir dažas ačgārnības. Esmu jau dzirdējis, ka līdzīgi kā F-1 ar kvalifikāciju ir doma noteikt starta vietas. Ja pirmajā formulā visi cīnās par pirmo pozīciju, tad mums sanāk, ka cīnāmies par pēdējo starta pozīciju... Sestdien izšķirošais brauciens būs no desmitās vietas uz pirmo, un man būs jāstartē pēdējam. Saglabājoties šādiem laika apstākļiem, tas ir diezgan būtiski. Starp pirmo un desmito braucēju būs jau apmēram divdesmit minūšu laika starpība, un ledus kvalitāte var jūtami mainīties uz slikto pusi. Pieļauju gan, ka skatītājiem jaunā kārtība var simpatizēt.»

Nevienprātīgi eksperimentu ir uztvēruši citu valstu skeletonisti. Dāmu sacensību dalībniece vāciete Mariona Tīsa uzskata, ka jaunais formāts piešķirs skeletonam lielāku nozīmi un pirms pēdējā braucieni visi būšot vienādās starta pozīcijās. M. Dukurs pastāstīja, ka dažu valstu pārstāvji Vinterbergā esot nostādīti fakta priekšā. «Viens otrs tikai šeit uz vietas uzzināja, ka būs jāstartē arī sestdien. Dažām valstīm radās problēmas ar nakstmītnēm, jo viesnīcas bija rezervētas līdz piektdienai. Dzirdēju, kā treneri brēca par netaisnīgo kārtību. Man grūti spriest, kā būs, bet pieļauju, ka šogad vēl kādā Pasaules kausa izcīņas posmā šādu kārtību var atkārtot.»

Sestdien Martins grasās startēt ar pilnu atdevi, gandrīz vai uz riska robežas. «Kvalifikācijā beigās skrēju piesardzīgi, jo grope bija izdangāta. Sacensībās netaupīšos, izlikšos par visiem simt procentiem.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Skeletons

PK 3. posms, kvalifikācija
1. M. Dukurs (Latvija) 57,26, 2. A. Tretjakovs (Krievija) +0,29, 3. T. Dukurs (Latvija) +0,38, 4. A. Grasners +0,70, 5. A. Krekels +0,73, 6. F. Rommels (visi Vācija) +0,74. PK kopvērtējums. 1. M. Dukurs 450 p., 2. T. Dukurs 410 p., 3. A. Tretjakovs 410 p., 4. F. Rommels 376 p., 5. K. Bromlijs (Lielbritānija) 360 p., 6. A. Krekels 344 p.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?