Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vēsture atkārtojas

Latvijai un Ventspilij līderis Aivars Lembergs, kurš ir ietekmīgākais Zaļo un Zemnieku savienības partneris, arī šajās vēlēšanās nekandidēs, bet būs ZZS premjera kandidāts tāpat kā pirms 9. un 10. Saeimas vēlēšanām. Vēsture atkārtojas arī tādā ziņā, ka vairākas nedēļas pirms šī paziņojuma A. Lembergs pievērsa sabiedrības uzmanību ar intrigu par savu iespējamo dalību Saeimas vēlēšanās. Arī šoreiz viņš nolēmis tajās nestartēt, jo jūtoties vairāk piemērots darbam izpildvarā, nevis parlamentā. Līdz vēlēšanām ZZS nosauks arī kandidātus ministru amatiem.

Pēc ZZS frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa paziņojuma, ka A. Lembergs būs premjera kandidāts, preses konferencē pirmdien vārdu ņēma viņš pats un teica: «Es startēšu vēlēšanās… kā premjera kandidāts.» Lai vadītu valdību, nav nepieciešams būt sarakstā. ZZS bija izvērtējusi arī citus šā amata pretendentus, kuriem atšķirībā no A. Lemberga jau ir valdības darba pieredze - ministrus Jāni Dūklavu, Raimondu Vējoni un Uldi Auguli. Zināms, ka ZZS bija pasūtījusi socioloģisko aptauju, kurā atklājies, ka visi minētie ministri popularitātes ziņā atpaliek no Ventspils kolēģa, kurš turklāt esot arī divas reizes populārāks par pašu ZZS.

Ņemot vērā, ka A. Lembergs ir apsūdzēts smagos noziegumos un daļu laika ir nodarbināts ar tiesvedību saistītu jautājumu kārtošanā, iespējams, viņa izredzes ieņemt šo amatu ir nelielas, taču kā komandas līderis viņš var nodrošināt ZZS atbalstu vēlēšanās, kas varētu būt lielāks, ja viņš arī kandidētu. A. Lemberga teiktais preses konferencē liecināja, ka viņš ne mazākajā mērā savas reputācijas problēmas neizjūt kā traucēkli, lai ieņemtu augsto amatu, un tās arī neatzina. Tajā pašā laikā, iespējams, ZZS sabiedrības un arī potenciālo sadarbības partneru acīs iegūtu vairāk, ja premjera kandidāta amatam nosauktu kādu no tagadējiem ministriem. To varētu uztvert kā gatavību mainīties un atteikties no A. Lemberga lielās ietekmes, kas kā viena no varas problēmām pieminēta arī prezidenta Valda Zatlera vēsturiskajā 28. maija paziņojumā par vēlmi rosināt Saeimas atlaišanu. Sabiedrības domas aptaujās ZZS, kas šajā Saeimā ir pārstāvēta ar 22 deputātiem un nepārtraukti bijusi visās valdībās kopš 2002. gada, ir piedzīvojusi arī popularitātes kritumu. A. Brigmanis žurnālistiem atzina, ka arī vēlēšanu kampaņa šoreiz būs pieticīgāka bez koncertiem novadu kultūras namos un estrādēs, kas allaž ir bijuši kupli apmeklēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?