Savukārt, par truša gaļu runājot, Tomass pārliecinājies, ka tā labi sader kopā ar saldajiem kartupeļiem. Receptes nav sarežģītas, bet darbietilpīgas gan, tieši tāpēc virtuvē darba pietiks visiem ģimenes locekļiem.
Vieglas, bet laikietilpīgas receptes
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Pildīta truša kāja ar batāšu un ķimeņu biezeni un
Divām personām vajadzēs: 2 truša kājas, 150 g batāšu (saldie
kartupeļi), 10 g ķimeņu, 4 Briseles kāpostus, 30 g sīpolu, 60 g
Rikotas siera, 50 g spinātu, 30 g Vorčesteras mērces, 2 timiāna
zariņus, sāli un piparus pēc garšas
Truša kājai izņem kaulus,
atstāj tikai vienu. Uzkaisa sāli, piparus, pievieno Vorčesteras
mērci, timiānu, visu samaisa, atstāj marinēties vienu
stundu.
Spinātus sagriež, apcep kopā ar sīpoliem, pievieno sāli,
piparus. Samaisa ar Rikotas sieru. Pilda truša kājā. To ietin
plēvē, lai pildījums nenāk ārā, un vāra uz lēnas uguns 30
min.
Batātes nomizo, sagriež kubiņos, vāra, kamēr mīkstas,
sablenderē, izberž caur sietu, pievieno ķimenes.
Briseles
kāpostam izgriež kacenu un kāpostu ar rokām sadala lapiņās. Tās
viegli apcep olīveļļā. Visu kārto uz šķīvja.
Vistas gaļas un artišoku žuljēns ar Brī sieru
Divām personām vajadzēs: 120 g vistas filejas, 2 marinētus
artišokus, 40 g cukini, 40 g Parmas šķiņķa, 200 g saldā krējuma, 40
g Brī siera, 30 g olīveļļas, 30 g sojas mērces, sāli un piparus pēc
garšas
Vistas fileju, cukini un Parmas šķiņķi sagriež smalkos
salmiņos. Uzkarsē pannu, ielej olīveļļu, liek sagrieztās
sastāvdaļas pannā un cep, tad pievieno saldo krējumu, 6 daļās
sagrieztus artišokus, sāli, piparus, Brī sieru, sojas mērci. Visu
liek karstumizturīgā trauciņā, uzkaisa Parmas sieru un liek 210
grādos sakarsētā cepeškrāsnī, kamēr veidojas brūna garoziņa.
Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.
Šokolādes pankūkas ar baltvīnā tvaicētiem bumbie
Divām personām vajadzēs: 100 g vaniļas saldējuma, 70 g baltvīna,
80 g cukura, 200 g bumbieru, 2 olas, 150 g piena, 80 g miltu, 30 g
sviesta, 40 g tumšās šokolādes, citrona miziņu
Baltvīnu ielej
katliņā, pievieno 40 g ūdens, pusi cukura, citrona miziņu, uzvāra,
tad pievieno nomizotus un daiviņās sagrieztus bumbierus. Vāra 10
min, atdzesē.
Gatavo pankūku mīklu: bļodā iesit olas, pievieno
cukuru, pienu, šokolādi, visu samaisa, pievieno miltus un beigās
iemaisa izkausētu sviestu.
Pannu uzkarsē un cep plānās pankūkas.
Pasniedz ar bumbieriem un vaniļas saldējumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!