Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Zaķis grib tikt cauri, nopērkot auto

Ja politikā kāda lieta izskatās slikta, tad tā arī ir slikta. Tā savulaik teicis nu jau nelaiķis Brunis Rubess, kura sacīto Eiropas Parlamenta deputāts Kārlis Šadurskis (Vienotība) bieži atkārtojot. Pirmdien viņš to sacīja, atbildot uz Dienas jautājumu, vai būs gana ar to, ka Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis nopirks no firmas Datoru centrs automašīnu, kuru lieto, tā samaksājot arī nenomaksāto pievienotās vērtības nodokli, kas bija nedaudz vairāk kā 6000 latu.

«Tā nodokļa nauda, ko viņš gribēja ietaupīt, Dzintaram Zaķim vēl ilgi sapņos rādīsies,» piebilda K. Šadurskis. Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) izvairījās no atbildes uz līdzīga satura jautājumu, tikai norādīja, ka trešdien frakcijā par to varētu būt saruna.

Nedēļas nogalē ar firmu Datoru centrs Dz. Zaķis, būdams tās īpašnieks, vienojies par automašīnas Volvo XC60 atpirkšanu, tā nomaksājot arī pievienotās vērtības nodokli, no kā viņš bija izvairījies, izmantojot starpniekuzņēmumu Lietuvā. Dz. Zaķis Dienai sacīja, ka tā viņš mēģinātu novērst morāli ētiskas dabas problēmu. Pirmdien nekādus citus soļus, uzņemoties lielāku politisko atbildību, viņš neplānoja un kā frakcijas vadītājs piedalījās arī koalīcijas padomes sēdē. Dz. Zaķis arī nebija vēl vērsies tiesībsargājošajās iestādēs par viņa privātās e-pasta sarakstes noplūšanu medijos, bet izvērtē to, konsultējoties ar šīs jomas ekspertiem. Uz vaicāto, vai politiķim pietiks līdzekļu, lai jauno un dārgo automašīnu nopirktu no firmas, viņš atgādināja, ka ir tai aizdevis ievērojamu summu, ko tā tagad atdošot. Šajās dienās portālā Pietiek.com, kurš publiskoja gadījumu, kad ietekmīgais politiķis ir izvairījies no nodokļa nomaksas, publicēti vēl vairāki raksti par Dz. Zaķa darbību, kas varētu mest ēnu pār viņu.

Premjers V. Dombrovskis uzskata, ka Dz. Zaķis ir atradis iespēju kļūdu labot, bet «cita lieta, ka viņam vajadzēja būt piemēram». Vienotības deputāte Lolita Čigāne saredz, ka Dz. Zaķis rīkojas saskaņā ar frakcijā lemto - tā aicināja viņu paust nožēlu, ko kolēģiem viņš arī esot izteicis, un atrisināt šo situāciju. Tālākais ir atkarīgs no tā, kā to vērtēs sabiedrība un vai tā sadzirdēs šo nožēlu, teica L. Čigāne. Lūgts novērtēt Dz. Zaķa darbību, Visu Latvijai!-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs, tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš teica, ka tā vispirms ir Vienotības iekšējā lieta un tās Ētikas komisijas jautājums. No tās pagaidām arī nav saņemts novērtējums. Reformu partijas frakcijas vadītāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis uzskata, ka ir jāsagaida atbilde no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja. Viņš arī pieļauj, ka nepieciešams izvērtēt nepilnības likumos, lai tās nevarētu izmantot, šādā veidā apejot nodokļa nomaksu. Kā zināms, Dz. Zaķis, kura pienākums būtu novērst «caurumus likumos», tos bija izmantojis savās interesēs. Kāds opozīcijas deputāts uz vaicāto, kā Dz. Zaķim vajadzētu rīkoties, atbildēja: «Nevajag shēmot.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?