Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Zelta hitu vakars

Gada nogalē apmeklējot muzikālus pasākumus, vienmēr ir zināms risks uzdurties vizuļojošu sniegpārsliņu virtenēm, šķībām eglēm un svētku meldiņiem, kas visiem jau paguvuši līdz nāvei noriebties. 29. decembra koncertā Arēnā Rīga nekā no tā visa nebija. Toties bija dziesmas, kas izturējušas laika pārbaudi, un daudziem arī satikšanās ar jaunības laika elkiem - Boniju Taileri un Krisu Normenu.

Pieteikts kā šo mākslinieku kopīgs koncerts, pasākums tomēr izstāstīja divus dažādus stāstus, kuru vienojošā stīga ir zelta astoņdesmitie. Divi vienā šajā gadījumā nenozīmēja vienotu substanci kā šampūns ar balzamu, tieši otrādi - tā bija iespēja vienā vakarā redzēt divus žanra ziņā vienotus, emocionāli pavisam dažādus koncertus.

Bonija ārpus laika

Ģitāras kauc kā heavy metal ziedu laikos, mūziķi iesildoties griež uz riņķi vienu un to pašu rifu, un tad nāk arī pati popmūzikas grande dame - Bonija Tailere, tērpta Allas paltraka cienīgā plīvurā ar milzīgām bārkstīm, kas hipnotizējoši šūpojas pie mazākās kustības. Tailere ir dziedātāja - vakara gaitā viņa iepazīstina ar katru dziesmu un tās autoru, kā pirmā skan Creedance Clearwater Revival klasiskā vērtība Have You Ever Seen The Rain, kas Kauņas simfoniskā orķestra aranžējumā kļuvusi tik pacilājoša, ka piederētos kādai romantiskai ģimenes drāmai, piemēram, Love Actually. Lai arī ar Lietuvā bāzēto pavadošo grupu dziedātāja iepazinusies vien pāris stundu pirms uznāciena, saspringumu nejūt, viens ģitārists atsauc atmiņā Zeku Vaildu, otrs šķiet tikko kā nocelts no britpopa skatuves. Skan It's A Heartache, Bonijas balss ir tikpat plaša kā tā sirds, kas sāp un sāp jau daudzus desmitus gadu. Pati dīva gan laika plūdumu nejūt, vismaz 20 gadu izgaisuši prožektoros. Repertuārā arī citu pagājušā gadsimta beigu desmitgades muzikālo milžu sacerējumi - skan Fleetwood Mac, BeeGees un citu sacerētās dziesmas. Tās, ko vienkārši nav iespējams nezināt, ja vien kādreiz esi ieslēdzis radio. Īsti nevar saprast - vai laulātā drauga Roberta (38 gadus kopā!) uzraušana uz skatuves ir emocionāls žests vai arī smalki izslīpēts sabiedrisko attiecību joks. Tailere nekautrējas neveiksmju - pati pasmejas, ka Tinai Tērnerei divus gadus pēc viņas ar Simply the Best izdevies gūt krietni lielākus panākumus, un pēc tam nodemonstrē līdzvērtīgi spožu dziesmas izpildījumu. Saldais ēdiens pataupīts beigām - lai arī mūsdienu tīņu paaudzei romantika un Eclipse saistās ar Krēslas/ Twilight sēriju, viņu vecākiem tā ir Total Eclipse of the Heart. Kā pēdējā - Holding Out For A Hero, dziesma no filmas Footlose (1984) skaņu celiņa, kas kļuva krietni vien slavenāka par pašu kinodarbu. Prožektori dziest, un zvaigzne atvadās. Kā nākamajā dienā Twitter ziņo restorāns Ozīriss - lai tur ieturētu kārtīgas vakariņas.

Kriss sarīko zaļumballi

Pēc ieilgušas pauzes publika kļūst arvien nemierīgāka, publikā skan saucieni: «Chris, we love you!» Nekādu pieklājības frāžu - uz skatuves uzskrien Kriss Normens ar grupu un nesagatavotus nogrābj ar I'll Meet You At Midnight. Tās vairs nav sirdi plosošas mīlas balādes, bet gan ģitāras griezienu piepildīta rokmūzika. Tikai pēc trešās dziesmas Normens sasveicinās un tālāk ļauj runāt mūzikai. Slavenās Stumblin'In skanējumu papildina grupas ģitāriste, kuras vokāls skan uz mata kā Sūzijai Kvatro. Normens pārsteidz publiku, izpildot īru Snow Patrol hitu Chasing Cars, piešķirot tam astoņdesmitajiem raksturīgu skanējumu, turpina ar Smokie hitiem, Saimona un Garfunkela The Boxer, aicinot visus dziedāt līdzi: la-la-la-la-la-la-la. Toties Living Next Door To Alice neviens huligāniski noskaņots Gompie fans ne tik pieklājīgo piedziedājumu neskandē. Protams, ir Midnight Lady, taču kulmināciju koncerts piedzīvo Needles & Pins laikā - iepriekš tik stīvā publika pēkšņi pamet parterā izkārtotās krēslu rindas, un sākas īsta zaļumballe! Jāatzīst, lai arī brīdi apsvēru pamest koncertu agrāk, brīdī, kad tas tiešām izskanēja, biju pārsteigta - un tas ir viss? Emocionāls lādiņš un pietiekams belziens izturēt 2011. gada pēdējās dienas. Laimīgu Jauno!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?