Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 30. novembris
Andrejs, Andrievs, Andris

Zvaigžņu stunda pavāru izdomai

Tā vien šķiet, ka pavāriem rudens ir darbam vispateicīgākais laiks, jo ēdienu var pagatavot no svaigām, tikko no dārza atnestām izejvielām: dārzeņiem, augļiem un zaļumiem. Sapnis - daudzveidīgas smaržas, krāsas, nianses un garšas un milzīgas izvēles iespējas. Restorāna Queens šefpavārs Rolands Rudzāts priecājas par krāsaino gadalaiku - kad dārzi gandrīz jau novākti, atliek tikai ķerties pie dāsnajām veltēm un priecēt ēdējus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

4 porcijām vajadzēs: 600 g baltās zivs filejas (heks, mintajs, menca), 150 g saldā krējuma, 2 olas, 100 g rīvmaizes, 250 g kukurūzas putraimu, 600 g burkānu, 5 g sviesta, 10 g diļļu un pētersīļu.
Mērcei: 40 g spinātu, 5 g sīpolu, mazliet ķiploku, 200 g saldā krējuma, 10 g eļļas, sāli, cukuru un piparus.
Zivju fileju samaļ vai sablendē kopā ar saldo krējumu, olām, sāli, pipariem, nedaudz zaļumiem. Veido apaļas bumbiņas un panē rīvmaizē. Cep sakarsētā eļļā gatavas.
No burkāniem izspiež sulu un kopā ar biezumiem liek katlā, pievieno garšvielas. Kad sula sāk vārīties, pieber kukurūzas putraimus un uz lēnas uguns vāra, kamēr gatavi, tad iemaisa sviestu un sakapātus zaļumus.
Sīpolus un ķiplokus apcep, pielej saldo krējumu un pavāra, pievieno spinātus un visu sablendē, pieliek garšvielas un kārto uz šķīvja.

Bez nosaukuma

4 porcijām vajadzēs:
600 g vistas šķiņķa bez kaula, 250 g bekona, 100 g saldā krējuma, 2 olas, 50 g mandeļu, nedaudz rozmarīna, 1 bieti, 200 g grūbu, 1 tējk. etiķa, 100 g baraviku, 100 g gaileņu, 50 g sīpolu, nedaudz ķiploku, timiānu, 200 g saldā krējuma, 10 g eļļas, 250 g puravu, sāli, cukuru un piparus.
Vistas šķiņķi samaļ vai sablendē kopā ar saldo krējumu, olām, rozmarīnu un garšvielām. Bekonu sagriež plānās šķēlītēs un izklāj uz pārtikas plēves, virsū liek vistas gaļas masu un mandeles, tad akurāti satin rullīti un aizsien galus. Gaļu liek katlā ar ūdeni un vāra aptuveni 15 minūtes. Pirms pasniegšanas ruleti izņem no plēves, apcep no visām pusēm, līdz bekons kļūst kraukšķīgs, sagriež gabalos un pasniedz.
Bietes sagriež palielos gabalos un liek kopā ar grūbām, garšvielām un etiķi vārīties, kamēr grūbas gatavas, izņem bietes un kārto uz šķīvja.
Mērcei apcep sīpolus, ķiplokus, sēnes, pielej saldo krējumu, pieliek garšvielas un vāra, kamēr mērce sabiezē.
Puravus sagriež smalkos salmiņos un cep eļļā kraukšķīgus, apber ar sāli un dekorē ēdienu. Ēdienu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Krāsnī cepts ābols ar kanēļa drumstalām un vaniļas

2 porcijām vajadzēs: 800 g ābolu, 100 g sviesta, 200 g miltu, 1 šķipsnu kanēļa, 20 g rozīņu, 3 ēd. k. cukura, 4 bumbiņas saldējuma. Mērcei: 200 g saldā krējuma, 2 ēd. k. cukura.
Ābolam izņem serdi. Sviestu sajauc ar miltiem, kanēli un cukuru, veidojot drumstalas, pievieno izmērcētas rozīnes. Maisījumu pilda ābolam viducī un liek to cepties 180 °C aptuveni 15 min.
Karameļu mērcei izkausē cukuru, pielej saldo krējumu un vāra, kamēr mērce sabiezē.
Ēdienu kārto uz šķīvja un pasniedz.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?