Vieglā ziemas pastaigā pa sniegotu ielu 10 minūšu laikā no centra Vasagatan sasniedzam «it kā» vienkāršu īres namu ar nelielu plāksni pie durvīm. Vispirms pa kāpnēm uz leju, tad uz trešo stāvu, un - voila! - esam klāt. Atverot durvis, nonākam pilnīgā pretstatā kāpņu ēnainajai un klusajai videi - gaišs, trokšņains, mutuļojošs, pārpildīts. Tas nav restorāns ar baltiem galdautiem, pieklusinātu mūziku un oficiantiem, kas mīkstiem soļiem pienes ēdienu. Te viss notiek tempā. Vispirms mūs novirza uz garderobi, tad bāra daļā - gaidām savus galdiņus. Restorānā pie galda sēž ilgākais 2,5 stundas, tad jādod vieta nākamajiem. Gaidot mielojamies ar visdažādākajām tapām (lielas, gaļīgas olīvas, artišoki, anšovi, Parmas šķiņķis, asi mazi marinēti gurķīši - viss garšīgs), sabļaustāmies (jo citādi nevar), dzeram vīnu. Sākam vērot interjeru - sienas ir noklātas ar baltām nelielām flīzēm gluži kā slimnīcā, nekā lieka, bet šai vietai piestāv. Centrā izmēra ziņā iespaidīgs stikla vīna skapis. Zinātāji sāk komentēt - esot viss, ko sirds var vēlēties no kvalitatīva vīna piedāvājuma. Un vēl, protams, gaļas skapis - arī aiz stikla durvīm, paldies dievam. Pienācis laiks sēsties pie galda. Tapas un vīns ir rosinājis apetīti. Gaļas ēdājiem tiešām ir izvēle - ēdienkarte nav pārlieku gara, tomēr tajā ir gan steiks, gan antrekots, gan filejas, cūkas un teļa ribas, gaļa nākusi no bioloģiskām saimniecībām Zviedrijā, kā arī smalkiem gaļas lopu audzēšanas reģioniem Anglijā, Francijā un Spānijā. Neesmu aizrautīga gaļēdāja, tomēr jāatzīst, tas, ko garšoju, bija tiešām mutē kūstošs, lai arī joprojām izteikti sarkanā krāsā. Kā papildinājums nāk dārzeņi, kartupeļi - katra gaumei atbilstoši. Porcijās uz šķīvja atnesa tikai steiku, pārējiem, piemēram, sagatavota sagriezta fileja, ko katrs tad pēc vēlēšanās liek uz šķīvja. Darīts! Saldēdienā mums atnes divus lielus šķīvjus - uz viena mīksta škololādes kūka, uz otra - putots saldais krējums. Porcējam paši - cik, nu kuram vēl vēderā vietas. Kafija, vīns, un 2,5 stundas aizskrējušas, nākamie jau gaida galdiņu.
Šis ir dārgs restorāns, pamatēdiens maksās starp 70-100 EUR, tomēr katru dienu jau uz tādu restorānu neiet. Aizbraucot uz jaunu vietu (ko nu laikam retais teiks par tuvo Stokholmu), vienmēr vērts izbaudīt ko īpašu. Restorāns AG noteikti nav «zviedru virtuves» paraugstunda, tomēr vismaz man - pozitīvs atklājums Stokholmā. Vairāk par restorānu - www.restaurangag.se.