Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 1. decembris
Emanuels, Arnolds

SestDienas recepte: Pildīti cukīni

Kurš gan nav savu reizi saņēmis dāvanu no kāda dārzkopja ražas– lepnumā izaudzētu kabaci pieauguša resna runča izmērā. tas ir latviešos iesakņojies pārpratums, ka kabači jāaudzē lieli – jo lielāki tie ir, jo vairāk sēklu un mazāk garšas. Ja gribas garšu, meklējam mazus cukīni! starp citu, itāliski «zucchini» nozīmē tieši maza izmēra kabacīšus.

Vajadzēs

4 nelielus dakšiņas garuma cukīni 1 kārbu (180 g) tunča gabaliņu eļļā 1 ēdamk. kaperu

1 mocarellas bumbu

2 ēdamk. rīvēta cietā siera

1 olu

2–3 zariņus svaigu diļļu

1 nažagalu pikanta paprikas pulvera 2 ēdamk. olīveļļas

sāli un piparus pēc sajūtas 
 

Gatavošana
 

1. Cukīni pārgriež gareniski uz pusēm un

mīkstumus ar karoti izgrebj, izveidojot smukas, nesabojātas laiviņas. Mīkstums man šķiet pārāk mitrs, tāpēc to uz pannas apcepu, tā uzlabojot arī pildījuma garšu. 2. Cukīni laiviņas mazliet apsāla un noliek uz papīra dvieļa, lai uzsūcas liekais mitrums. Mocarellas bumbu arī nosusina papīrā un sagriež mazos gabaliņos. Ieslēdz krāsni, lai sasilst līdz 200 grādiem. 3. Sarīvē sieru, sasmalcina ar dakšu tunci (eļļu notecina), sakapā dilles un kaperus. Visas sastāvdaļas, protams, izņemot

pašas laiviņas, sajauc ar olu un nostip- rina garšu ar sāli, maltiem pipariem un pikanto paprikas pulveri.
4. Ietauko ar eļļu piemērotu cepam- formu, sadala pildījumu laiviņās un kārto tās formā. Ja laiviņas gāzelējas, tās var stabilizēt ar saņurcītas alumīni- ja folijas balstiem.

5. Cep 10 minūšu, tad temperatūru uzregulē uz 220 grādiem un cep vēl 10 minūšu. Kad virsmiņa ir smuki apce- pusies, ņem ārā no krāsns, mazliet ļauj atdzist un sagriež gabaliņos. 

Top komentāri

Endzelīns
E
Domāju, ka šis dārzenis būtu dēvējams par CŪCIŅU(cūciņš, cūciņi).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pārcentīga dekorēšana – narcisma pazīme

Valsts svētki tikko aizvadīti, laternu stabus vēl rotā sarkanbaltsarkanie karogi, bet daži cilvēki jau steidz izdaiļot savu mājokli ar Ziemassvētku rotājumiem. Pat ja kalendārs vēl rāda novembri un a...

Paltrovas biznesam pienākuši grūti laiki

Uzņēmēja krustcelēs. Gvineta Paltrova no Oskara balvu ieguvušas aktrises pārtapa par vienu no pirmajām slavenībām influencerēm un uzņēmējām, 2008. gadā izveidojot blogu un veselīga dzīvesstila prod...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata