Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Piektdiena, 22. novembris
Aldis, Alfons, Aldris

Krāsnī pārkusis siers…

Siera mīļotāji zina, ka viena no brīnišķīgākajām siera īpašībām ir prasme skaisti un garšīgi izkust, turklāt vēl iegūstot zeltaini brūnu nokrāsu, kas ir "apēdama" jau ar acīm vien! Šoreiz receptēs četri dažādi sieri: siermaizītēs pavisam vienkāršais Tilzītes, Holandes vai līdzīgs, bet picā cietais siers un burvīgā mocarella!

Vienkāršās, bet tik gardās siermaizītes

Iespējams, kādam šis nebūs nekas jauns, bet citam varētu būt atklājums, kā dažādot brokastu ēdienkarti! Siermaizītes, manuprāt, izdodas visgaršīgākās, ja uz maizītēm liek nevis siera šķēles, bet gan sarīvētu un ar pāris labumiem uzlabotu sieru.

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Sarežģītības pakāpe: viegli

Daudzums: vairākas maizītes

 

Sastāvdaļas:

  • mīļākās maizes šķēles (man šoreiz klasiska baltmaize)
  • 150–180 g labi kūstoša siera
  • 1 ola
  • 1 tējk. tomātu pastas
  • ½ tējk. sinepju
  • 2 tējk. majonēzes
  • sāls un pipari pēc garšas 

Pēc vēlēšanās siera masai var pievienot sakapātus zaļumus – ļoti labi der gan dilles, gan zaļie lociņi, gan baziliks utt.

 

Pagatavošana:

1. Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Piesit olu, pieliek tomātu pastu, sinepes un majonēzi.

2. Visu samaisa, pieber sāli un piparus pēc garšas, atkal samaisa.

3. Maizes šķēles savieto uz cepešplātnes, kas pārklāta ar cepamo papīru. Uz maizītēm ar dakšiņu liek siera masu un vienmērīgi izlīdzina. Nepārspīlē, jo karstajā krāsnī pārmērīgs siera daudzums var notecēt no maizītēm.

4. Šauj 180–200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī pa vidu un cep apmēram 12–15 minūšu. Pēdējās trīs minūtes var uzregulēt grila režīmu, lai aprauj smukāk brūnas.


Citāda pica! Garšas baudījums

Šis ir gardēžu brīnums, kuru meita noskatīja interneta dzīlēs. Nedaudz pamainot un uzlabojot nianses, izdevās tiešām garšīga uzkoda, kas turklāt ir neparasta – vismaz visi tie, kuri garšoja, neko tādu nebija agrāk baudījuši.

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes

Sarežģītības pakāpe: nekā sarežģīta, interesanti!

Daudzums: 6 - 8 gabaliņi

 

Sastāvdaļas:

  • 2 nelielas vistas filejas (kopā ap 350 g)
  • 1 ola
  • 30 g smalki rīvēta cietā siera
  • sāls, pipari pēc garšas,
  • šķipsna kaltēta oregano (ja vēlas, var arī svaigus pētersīļus utt.)
  • 2 vidēji puravu kāti (baltā un gaišzaļā daļa)
  • 3 zaļo lociņu kāti
  • 1 ēd. k. svaigā krēmsiera
  • šļuciņa piena (apmēram 2 ēd. k.)
  • mazliet rīvēta muskatrieksta
  • 1 mocarellas bumba (125 g)

Puravu vietā var lietot smalki sagrieztus un zeltaini apceptus sīpolus, kā arī papildināt picu ar kādu šķiņķa šķēlīti.

 

Pagatavošana:

1. Vistas fileju samaļ gaļasmašīnā (vai virtuves kombainā), pievieno olu, smalki rīvētu cieto sieru, sāli, piparus un garšaugus pēc vēlēšanās. Rūpīgi samaisa.

2. Maltās vistas masu liek uz cepešplātnes, kas pārklāta ar cepamo papīru, un rūpīgi izlīdzina apaļā picas formā apmēram puscentimetra biezumā un 20–25 cm diametrā.

3. Liek uz 250 grādiem (vai 220, ja tas ir maksimums) sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūšu. Jāvaktē, jo krāsnis ir dažādas – vistas pamatnei jāizcepas smuki zeltaini brūnai.

4. Kamēr cepas vistas pamatne, pannā eļļas un izkausēta sviesta maisījumā apcep smalkos pusgredzenos sagrieztus puravus gandrīz mīkstus. Tad pievieno krēmsieru un šļuciņu piena, pieber sāli pēc garšas un, ja patīk, arī svaigi rīvētu muskatriekstu. Maisot karsē, pēc brītiņa pievieno sīki sakapātus lociņus un mazliet maisot vēl pakarsē.

5. Izņem vistas pamatni no krāsns, apgriež otrādi un virsū liek sasautētos puravus. Izlīdzina vienmērīgi pa visu "picu", virsū liek sarīvētu vai rūpīgi saplucinātu mocarellas sieru un vēlreiz iešauj cepeškrāsnī, līdz siers smuki pārkūst un apbrūnē (vēlams ieregulēt grila režīmu, ja tāds ir). Izņem no krāsns, sagriež šķēlēs un pārkaisa vēl ar lociņiem. Labu apetīti!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Pēda, kas paliek

Šoreiz sākšu ar nedaudz provokatīvu jautājumu – kā jūs teiktu, kas ir Latvijas nacionālais sporta veids? Nu, tāds, kas katram te dzīvojošajam ir asinīs jau līdz ar piedzimšanu, un, pat ja profesion...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata