Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mazās, zilās ekrānu nāves

Straumēšana ir nonāvējusi pamatstraumi – tā The Guardian pieteica pērnā rudens notikumus abonēšanas straumes platformu konkurencē. Tirgus līdera Netflix iedēstītā pārliecība par seriāla formātu kā izklaides zelta griezumu likusi nu jau daudziem audiovizuālā satura milžiem veidot savas straumes platformas un, pats galvenais, – ražot oriģinālsaturu.

Top komentāri

mazā piezīme
m
Pēdējās desmitgades laikā cilvēce sevi nolādēja, brīvprātīgi kļūstot par opļiem, kas gūst pieredzi nevis skatoties apkārtējā pasaulē, bet mazā ekrāniņā. Viens no blakusefektiem ir kino izzušana, kādu to pazinām 110 gadus. Seriāli kino neaizstās, jo tiek ražoti bez scenārija un kontinuitātes - ja sērijā 10 varonis klibs ar kreiso kāju, sērijā 20 ar labo un saprotiet kā gribat, LOL. Pēdējais dižais seriāls bija X-Files un noslēdzās 2003. Saprotu, ekrāniņā vergi, kā smejaties par DVD, bet DVD saturs piederēja jums. Straumētavās, jūs nezināsiet, kuru dienu filma būs pieejama un vai to pēkšņi neizcenzēs, ja, teiksim, dubultuzacis, nolems uzskatīt par nekorektām. Īsi sakot - tas, ko rakstīja Orvels savā 1984, sāk notikt, jūsu zināšanas par pasauli būs tas, ko mazajā ekrānā rāda šodien. Praktiski runājot - no pieredzes ar Lattelekom, kura līgumu lauzu tikai pēc vairākiem skandāliem ofisos, paredzu, ka atšūties no šīm firmām būs tikpat grūti. Lustīgu gremošanu ar acīm!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

Žurnāla "SestDiena" publikācijas

Vairāk Žurnāla "SestDiena" publikācijas


Aktuāli

Miljoni, ērgļi un svētki

Šogad krāsosiet, slēpsiet, meklēsiet vai ripināsiet? Lai gan olu rādīšana jau labu laiku politiski folklorizējusies, svētku noskaņa ir tepat līdzās, gribas smaidīt un aicināt pavasari beidzo...

Šonedēļ SestDienā

Vairāk Šonedēļ SestDienā


SestDienas salons

Vairāk SestDienas salons


Pasaule

Vairāk Pasaule


Politika

Vairāk Politika


Tēma

Vairāk Tēma


Pieredze

Vairāk Pieredze


In memoriam

Vairāk In memoriam


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


Latvijai vajag

Vairāk Latvijai vajag


SestDienas receptes

Vairāk SestDienas receptes


Dienasgrāmata

Vairāk Dienasgrāmata