Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Atbilstoši spēku samēriem

Nesagādājušas pārsteigumu pasaules čempionāta astotdaļfināla un ceturtdaļfināla kārtās, Latvijas florbolistes Tamperē nedēļas nogalē cīnīsies, lai nosargātu iepriekšējā finālturnīrā izcīnīto piekto vietu. Latviešu cerības tikt pusfinālā Šveices komanda trešdien apslāpēja jau pirmajās astoņās minūtēs (2:9).

Pēc grupu turnīra Latvijas komanda bija izteikta favorīte izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pret Austrāliju, ko uzvarēja ar 10:3, bet jau gluži pretējā lomā bija cīņā par vietu pusfinālā, kur pirmo reizi vēsturē neizdevās atstāt Šveici ārpus labāko četrinieka. Komandu spēku samēru raksturo ne tikai līdzšinējie sasniegumi pasaules čempionātos un savstarpējās spēlēs, kurās desmit reižu pārākas bijušas pretinieces, bet arī reģistrēto spēlētāju skaits. Šveicē reģistrētas 6096 florbolistes, bet Latvijā - 328. Protams, izlašu sastāvā laukumā tikās tikai sešpadsmit labākās katras valsts pārstāves, taču pretinieču rūdījums tik augstas raudzes cīņās bija krietni lielāks, un tas vairoja pārsvaru gan meistarībā, gan pārliecībā par saviem spēkiem.

Lai arī vārdiski Latvijas izlases treneri un spēlētājas pauda apņēmību pacīnīties ar titulētajām konkurentēm, Šveices florbolistes jau no pirmās izspēles saimniekoja laukumā, turklāt jau pirmajā minūtē viņām izdevās atklāt rezultātu, kas lielā mērā noteica turpmāko cīņas toni. Piektajā minūtē Flurina Muarti pārsvaru dubultoja, bet astotajā Korina Rutimana faktiski pielika punktu intrigai. Pirmajā trešdaļā latviešu sniegumā vēl varēja jaust cīņassparu, bet otrajā vairs nebija arī tā, un šveicietes guva vēl četrus vārtus.

Uz pretinieču atslābuma fona pēdējā periodā Lība Daija Mikova un Evelīna Garbare divus vārtus atguva, bet nepilnu divu minūšu laikā šveicietes ar vēl diviem vārtiem apklusināja atspēlēties gribētājas.

Latvietēm gan turnīrs vēl nav beidzies, jo nedēļas nogalē turpināsies cīņa par piekto vietu, kuru pirms diviem gadiem iepriekšējā čempionātā mūsu florbolistēm arī izdevās izcīnīt. «Mazajā pusfinālā» piektdien, visticamāk, būs jāspēlē pret Slovākijas komandu, kas ceturtdien savā ceturtdaļfināla duelī izaicinās pēdējo četru turnīru uzvarētāju Zviedriju. Slovākietes ir uzvarētas abās līdzšinējās oficiālajās spēlēs, taču tās izvērtās ļoti spraigas. Jāņem vērā, ka konkurentēm būs papildu stimuls atspēlēties par zaudējumu iepriekšējā finālturnīra astotdaļfināla spēlē, kurā vēl pēdējās trešdaļas vidū Slovākija bija vadībā.Spēles sākums paredzēts piektdien pulksten 13, un tas nozīmē gana lielas priekšrocības Latvijas komandai, jo pretinieces tikai iepriekšējās dienas vakarā būs pabeigušas spēli pret Zviedriju. Izšķirošā spēle par 5. vai 7. vietu paredzēta sestdien pulksten 9.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Latvija 2
Šveice 9

(0:3, 0:4, 2:2)
Pasaules čempionāta ceturtdaļfināls
Latvija: Mikova (42.), Garbare (52., vair.)
Šveice: Barči (1.), Marti (5.), Rutimana (8.), Ludviga (25.), Viki (28.), Marti (32., vair.), Puci (35., maz.), Cvingi (53.), Rutimana (55.)
Metieni: 8-26
Soda minūtes: 4-4

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?