Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Baltijā augsti mērķi

Septītās Baltijas Basketbola līgas (BBL) sezonas elites divīzijas pamatturnīrs trešdien sāksies bez abiem ierastajiem finālistiem Kauņas Žalgiris un Lietuvos rytas, taču ar 12 komandām no trim Baltijas valstīm un Zviedrijas.

Abiem Lietuvas grandiem beidzot izdevies panākt iesaistīšanos turnīrā tikai izšķirošajos brīžos, lai netērētu spēkus, kas noderēs Eirolīgā un VTB līgā. Pārējās 12 komandas cīnīsies par vēl sešām ceļazīmēm uz izslēgšanas spēlēm, kurās noskaidrosies četri finālturnīra dalībnieki. Diemžēl pirmo reizi BBL vēsturē turnīrā nebūs pārstāvēti Latvijas čempioni. Pavasarī zelta godalgas izcīnījušajam Baronam jau kuro gadu neizdodas atrast kopīgu valodu ar BBL vadību - par iespēju spēlēt elitē vienošanās netika panākta, bet spēlēšanu Izaicinājuma kausā baroni uzskata par finansiāli neinteresantu, lai gan tā dotu labu pieredzi gados jaunākajiem komandas spēlētājiem.

Latvijas kvartets salīdzinājumā ar pagājušo sezonu elites divīzijā palicis nemainīgs. Par VEF Rīgas un BK Ventspils mērķiem šaubu nav - abi cer uz uzvaru pamatturnīrā vai vismaz iekļūšanu Final 4. Liepājā jauna sezona atkal atnākusi ar jaunu galveno treneri Agri Galvanovski. «Ar komandas vadību vēl par mērķiem neesam runājuši, taču pats stādu augstākos uzdevumus - Baltijā jācenšas «aizķert» izslēgšanas spēles, bet Latvijā jācīnās par medaļām,» Dienai sacīja treneris. Ar Lauvām pagaidu līgumus noslēguši Mareks Jurevičus un Raimonds Gabrāns, kuri bija starp līderiem pārbaudes cīņās, bet amerikānis Eštons Mičels Liepājā ieradies ar savainotu rokas locītavu.

Valmierieši šosezon balstīsies tikai uz vietējiem spēlētājiem un komandas spēli. Vasarā ieguldīts liels darbs jaunajos spēlētājos, uz kuriem tiek liktas cerības. «Uz veiksmīgu sezonas sākumu lielas cerības neloloju, taču tās turpinājumā jaunie spēlētāji varētu iegūt pārliecību, tāpēc rezultātiem vajadzētu uzlaboties,» uzskata komandas treneris Gatis Melderis. Arī viņš ir apņēmības pilns cīnīties par iekļūšanu sešniekā, kas ļautu izmēģināt spēkus BBL izslēgšanas spēlēs.

Regulāro turnīru trešdien pulksten 18.30 atklās BK Ventspils un Lietuvas Rūdupis spēle. Dienu vēlāk Rūdupis spēlēs Liepājā, bet VEF Rīga uzņems BK Valmiera.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Baltijas līgas elites divīzija
Žalgiris, Lietuvos rytas (abi iesaistīsies izslēgšanas spēlēs), Šiauliai, Rūdupis, Nevežis, Perlas (visi Lietuva), VEF Rīga, BK Ventspils, BK Valmiera, Liepājas lauvas (visi Latvija), TU/Rock, Kalev/Cramo, TTU/Kalev (visi Igaunija), Dolphins (Zviedrija)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?