Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Bez nosaukuma

Romāns Naudiņš

VL-TB/LNNK

Naudu abiem

Atbalstītu Valmieras teātri. Dziedošās ģimenes ir ļoti populārs pasākums, tam ir ļoti liela TV skatītāju auditorija, tāpēc tas varētu piesaistīt privāto sponsoru naudu. Savukārt Valmieras teātris ir viens no vadošajiem teātriem Latvijā ar izcilu aktieru kolektīvu un spožu repertuāru, un ir skaidrs, ka nekur pasaulē šādi teātri nespēj pastāvēt bez valsts dotācijām. Vienlaikus kā Valmieras domes deputāts gribētu aicināt Dziedošo ģimeņu šovu rīkot Valmieras teātrī, apņemoties pasākumam atrast naudu Valmieras pašvaldības budžetā. Dziesmā ir mūsu spēks!

Mārtiņš Vilsons

Par labu Latviju!

Īpašs atbalsts

Dziedošās ģimenes ir komerciāli veiksmīgs projekts, kas saviem spēkiem spēj piesaistīt reklāmdevēju līdzekļus, finansējums no valsts budžeta tam nav nepieciešams. Starptautisko aizdevēju rekomendācija pārveidot teātrus par NVO, kurām jāspēj pašfinansēties, ir absurda un nepieņemama. Valsts uzdevums ir atbalstīt teātrus, kas ir svarīgi kultūras vērtību uzturētāji. Kultūras vērtību pieejamība ir jānodrošina ikvienam neatkarīgi no sociālajiem apstākļiem vai dzīvesvietas, tādēļ Valmieras teātris kā reģiona kultūras centrs ir īpaši atbalstāms.

Sergejs Dolgopolovs

SC

Teātru daudz

Jautājums no sērijas: ko tu vairāk mīli - papu vai mammu? Protams, abus, bet, ja naudas pietiek tikai vienai izvēlei, jāatbalsta dziedošās ģimenes. Man ļoti patīk Valmieras izrādes, taču teātru mums ir daudz, un vieni tiek dotēti, citi - ne; vieni - vairāk, citi - mazāk. Kur tas viss noved, parāda skandāls ar Poļiščukas teātri. Teātra skatītāji lielākā mērā ir pasīvi mākslas baudītāji, turpretī šīs ģimenes ir aktīvas, aizrautīgas un pozitīvas. Kultūrpolitikā SC prioritāri atbalstīs tautas kolektīvus, kas nodrošina Dziesmu svētku tradīciju un kultūras daudzveidību.

Jānis Strazdiņš

ZZS

Pieejamas biļetes

Kā aizvien, arī turpmāk centīsimies ar budžeta naudu nodrošināt nacionālās kultūras saglabāšanu un attīstību. Atbalstīsim mūzikas un mākslas izglītību, Dziesmu un deju svētkus, kā arī profesionālo mākslu un muzejus, lai tie krīzes apstākļos izdzīvotu. Dziedošās ģimenes atbalsta ieņēmumi no reklāmas un skatītāju zvaniem. Lai teātru biļetes būtu pieejamas skatītājiem, no budžeta jāatbalsta ļoti profesionālais Valmieras teātris. Labāko dziedošo mākslinieku, komponistu un talantīgāko operdziedoņu atbalstīšanā ieguldīsim savu ziedotāju līdzekļus.

Ints Dālderis

Vienotība

Nav salīdzināmi

Jautājumā pretnostatītas divas nesalīdzināmas lietas: viens TV raidījums un vesels teātris. Ar valsts un pašvaldību dotāciju, ar Kultūrkapitāla fonda piešķīrumiem ir atbalstāma kā amatierdarbība, tā profesionālā māksla gan nevalstiskajā sektorā, gan valsts kultūras iestādēs. Tās, līdzās pastāvēdamas, rada dažādību mūsu kultūrvidē, dod iespēju indivīdiem gan baudīt profesionālu un kvalitatīvu mākslu, gan pašiem radoši izpausties. Savukārt pamatus radošai pašizpausmei veido kvalitatīva kultūrizglītība, kas saņem un tai jāturpina saņemt valsts finansējumu.

Miroslavs Mitrofanovs

PCTVL

Izdzīvošanai

Jautājums nav korekts, jo viss ir atkarīgs no resursiem un konkrētas situācijas. Protams, būtu ideāli dot atbalstu gan akadēmiskajai mākslai, gan pasākumiem, kas popularizē tautas tradīcijas. Bet gadījumā, kad resursi ir ierobežoti, jāņem vērā, ka šovs komerctelevīzijā pastāvēs arī bez valsts finansējuma, bet, ja tiks pārtraukta kāda teātra finansēšana, tas nozīmētu tā likvidāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?