Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Bez nosaukuma

Matemātiķis: Aritmētika ļoti vienkārša - ja ģimenē divi bērni, mēs paliekam uz vietas, ja trīs vai vairāk - vairojamies, ja viens vai mazāk - izmirstam. Bērni nemaz tik dārgi neizmaksā - to runā tikai cilvēki, kam pašiem bērni nav.

Lūdzu nesmīdiniet: Bērni dārgi neizmaksā? Mūsu ģimenē trīs bērnu (vecumā līdz 16 gadiem) interešu izglītība katru mēnesi izmaksā vairāk nekā 150 latu (mūzikas skola, sporta dejas, trenažieru zāle, utt.). Turklāt, vēl taču katru nedēļu bērnam jāmaksā par pusdienām skolā, jādod kabatas nauda utt. Augošiem bērniem regulāri jāpērk: pārtika, apģērbs, apavi, skolas piederumi, u.c. Pieskaitām klāt nepieciešamību pēc savas dzīves telpas, gultas, gultas veļas, un atkal tā joprojām. Vai Jūs zināt, cik maksā mūzikas instrumenti? Bet mums ļoti patīk audzināt bērnus! Kad nopērkam bērniem klavieres vai teātra biļetes, mēs, vecāki, jūtamies lieliski, jo esam lieliski ieguldījuši naudu - bērnu attīstībā!

Siguldietis: Bērni un ģimene ir vērtība, kura patreiz daudziem prioritāšu sarakstā ir vienā no beidzamajām vietām. Man ir divi mazi bērni un to, cik tas izmaksā zinu. Viegli nav, bet tā daudzu vaimanāšana ir diezgan nevietā. Lai vai kā, patreizējā situācijā Latvijā, bērni krietni pazemina vecāku dzīves kvalitāti. Ja spēj ar to sadzīvot un tas nav nekas briesmīgs, tad ir ok.

Feita: Nesen apprecējos. Abi esam svaigi pabeiguši universitātes. Strādājam. Bērnus neradām, jo apzināmies, ka nebūs par ko pabarot un apģērbt. Kredītu maksājumi par iegūto izglītību ir ļoti lieli un ja arī izdodas kaut ko atlicināt, tad izvēlamies uzlabot dzīves apstākļus. Vai Latvija ir laba vieta kur augt bērniem? Domāju, ka nē, jo vecāki nepārtraukti strādā, bērnam laiku velta ļoti maz, pārsvarā ir noguruši no nemitīgās nepieciešamības nopelnīt, lai dotu bērnam kaut vai pašu nepieciešamāko.

Ieva: Cilvēki, dzīvojot ērti, vēlas dzīvot vēl ērtāk un bērni pavisam noteikti nav ērtība. Bērni ir mīlestība. Nevis nauda ir nodrošinājums nākotnei, bet tieši bērni. Man ir viens bērns un gatavojos savas dzīves laikā radīt tik bērnu, cik mums ar vīru ir dots. Neko speciāli neplānojam. Lēnām mācos augstskolā un audzinu pirmo bērniņu, izdodas apvienot. Tā nu ir, ka vīrs ir galvenais pelnītājs un dzīvošanai mums pietiek. Es varu iztikt bez ceļošanas un visādām ekstrām, jo tik spēcīga ir vēlēšanās būt ar ģimeni un to vairot. Esmu jauna un auglīga un šis ir labākais laiks ģimenei. Lūk vēl viens arguments - jaunībā visi taisa karjeru un pēc tam domā par bērniem, bet tas, mīļie, vairs nebūs īstajā kvalitātē. Tie vairs nebūs spēka gadi daudz bērniem. Tāpēc pie pirmā bieži apstājās, jo jūt, ka ja nav spēka ne tik daudz fiziski, cik emocionāli. Protams, par visiem to nevar teikt. Ir daudzas ģimenes, kur bērni dzimst, kad vecākiem ir pāri 30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?