Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Bez nosaukuma

Putekļusūcējiem

HD tehnoloģija. Ļauj dzinējam patērēt mazāk elektroenerģijas, strādāt klusāk, taču sūkšanas jauda tikai atsevišķiem modeļiem būs lielāka nekā parastajiem putekļusūcējiem.

Hepafiltri, kas ir ietilpīgāki un ļauj putekļusūcējam izpūst no putekļiem tīrāku gaisu. Ir arī hepafiltri ar ūdeni - tad pēc sūkšanas nav jāiztukšo putekļu maisiņš, bet gan jāizmazgā un jāizžāvē tvertne ar ūdeni, kurā sakrājušies uzsūktie netīrumi. Runā gan, ka dārgākajiem klasiskajiem modeļiem ir tik laba gaisa filtrācijas sistēma, ka tie izpūš pat tīrāku gaisu nekā putekļusūcēji ar ūdens filtriem.

Robots putekļusūcējs. Palielam disku pleijeram līdzīgs ar akumulatoru darbināms aparāts ar ieprogrammējamu startu, kas pats autonomi braukā pa māju un ar rotējošām austiņām savāc netīrumus. Tam ir kamera, kas aparāta «smadzenēm» ļauj saprast telpas izvietojumu. Nesitīsies pret mēbelēm, mazliet pārkaroties pāri, piemēram, kāpnēm, apstāsies. Jūtot, ka baterija izsīkst, pats atrod lādētāju un pēc tam atsāk tīrīšanu vietā, kur pārtrauca. Taču iesprūdīs bārkstainos paklājos, turklāt nav pamata putekļusūcējs, tāpēc reizi nedēļā būs nepieciešama pamatīgāka mājas uzkopšana.

Trauku mašīnām

Variējami, maināmi nodalījumi, iespēja nolocīt, bīdīt restes, kas ļauj mazgāt visdažādāko izmēru traukus, katlus, pannas.

Ūdens cirkulācijas spārni ar pagarinājumiem, kas rotē atsevišķi. Ūdens tā tiek aizmalts līdz grūtāk aizsniedzamām vietām mašīnā, trauki būs tīrāki.

Skalošanas funkcija. Ar apmēram 6 l ūdens traukus var noskalot, lai tie neapkalst līdz pamatīgās mazgāšanas brīdim.

Stikla durvis. Var vērot, kas mazgāšanas procesā notiek mašīnā.

Pati izlemj, vai mazgājot neskalot vēlreiz. Īpaši sensori pārbauda ūdeni pēc trauku skalošanas. Ja tas nav gana tīrs, mašīna traukus noskalos vēl papildu reizīti.

Ledusskapjiem

Side by Side modelis apvieno ledusskapi un saldētavu, viens korpuss ar divām durvīm. Piemērots cilvēkiem, kuriem mājokļa gabarīti to atļauj un kuri pārtiku iepērk retāk, bet ilgākam laikam.

Vairākas temperatūras zonas aiz vienām skapja durvīm - sākot no ierastajiem plus 4-6 grādiem, beidzot ar nulles zonu zivīm.

Brīvdienu režīms. To iestatot, ledusskapis daļēji atvienojas - elektroenerģija netiek patērēta, taču tur palikušie produkti nebojājas. Iespējams tikai ledusskapjiem ar elektronisko vadību.

Dzeramā ūdens filtrs, kas iebūvēts durvīs. To var pieslēgt pie mājas ūdensvada, vai regulāri uzpildīt tvertni ledusskapja iekšienē.

Durvīs iebūvēts televizors. Tad virtuvē nebūs jāmeklē vieta atsevišķam TV aparātam. Pasaulē atrodami arī pavisam «inteliģenti» modeļi ar iebūvētu datoru un internetu, kas ļauj pieslēgties internetveikaliem vai vadīt ledusskapja funkcijas ar mobilo telefonu.

Minibārs - lielajās durvīs izveidotas mazas durtiņas uz nelielu nodalījumu, kurā glabāt dzērienus vai produktus, ko biežāk ņem un liek atpakaļ ledusskapī. Virinot lielās durvis, ledusskapis temperatūras svārstību dēļ patērē vairāk enerģijas.

Pats ražo ledu - gan kubiņos, gan smalcinātu.

Pats izveido iepirkumu sarakstu. Liekot ledusskapī ikdienā visvairāk lietotos pārtikas produktus, iespējams nofiksēt to svītrukodus. Ja kādu no šiem produktiem izņem un ilgāku laiku neliek atpakaļ, ledusskapis uz ekrāna parāda, kuru produktu krājums izsīcis un ir jāpapildina.

Veļas mašīnām

Sporta programmas, kas ļauj mazgāt drēbes (pārsvarā sporta apģērbu), kuras ražotas no jaunākajām audumu tehnoloģijām (Gore-tex u. c.).

Pati dozē mazgājamo līdzekli, tā ļaujot uz to ietaupīt. Dozatorā ieber visu pulvera iepakojumu, un katrā mazgāšanas reizē mašīna pati nosaka, cik drēbes netīras un cik daudz pulvera nepieciešams mazgāšanai atbilstoši iestatītajai programmai.

Runā, piemēram, balsī pavēstot īpašniekam: «Veļa izmazgāta!»

Vieglā gludināšana. Pēc mazgāšanas cikla beigām mašīna līdz durtiņu atvēršanai turpina veļu viegli valstīt, neļaujot tai saplakt.

4 in 1 sistēma. Veļas mašīna veļu izmazgā, kā arī izžāvē un apstrādā ar tvaiku. Pēc apstrādes ar tvaiku drēbes var uzkārt uz pakaramā un otrā rītā vilkt mugurā bez gludināšanas. Tāpat var atsvaidzināt vienreiz uzvilktu, bet vēl tīru kreklu vai izvilkt no drēbēm smakas un smaržas, tā izvairoties no pilna mazgāšanas cikla un ieekonomējot.

Plītīm un cepeškrāsnīm

Indukcijas virsmas plītīm. Tās darbojas pēc magnētiskā principa un maksā dārgāk, bet ļauj ietaupīt lietojot, jo ātri uzkarst un ātri arī izslēdzas un atdziest, tiklīdz noņemts trauks. Nekas nepiedeg, nevar apdedzināties, vieglāk notīrīt, taču gatavošanai nepieciešami speciāli katli un pannas.

Konvekcija cepeškrāsnīm, kas ļauj gatavot ar karstu gaisu - tātad vienmērīgākā temperatūrā. Iekļauta nu jau gandrīz visos modeļos.

Var ieprogrammēt receptes. Iestatot ēdiena veidu, ko gatavo (gaļu, zivi, vistu, dārzeņus), un svaru, cepeškrāsns piedāvā variantus, kā gatavot, - cept, tvaicēt utt.

Teleskopiskās vadotnes. Ar tām cepešpannas pilnībā var izvilkt no krāsns kā ar atvilktni.

Pirolīze. Pēc cepšanas cepeškrāsni ar šo programmu iztīra, maksimālajā temperatūrā sadedzinot visus uz sienām nosēdušos taukus un piedegumu. Pēc tam krāsni tikai izslauka ar lupatiņu. Tiesa, no smakas neizvairīties.

*To komplektācija, esamība vai neesamība atkarīga no ražotāja un modeļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?