Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Biatlonam labvēlīgs bij' laiks

Smagi trenējās, un beidzot darbs nesa augļus - tik vienkārši Latvijas biatlonistu sekmīgo veikumu aizvadītajā Pasaules kausa posmā Rūpoldingā skaidro viens no Latvijas izlases treneriem Jēkabs Nākums. Patiesībā Rastorgujeva divreiz labotais karjeras rekords (40. un 23. vieta) un Līdumas labākais rezultāts pēdējās divās sezonās (16. vieta) nenāca vis tik viegli. Sakrita zvaigznes. Turklāt - vairākas vienlaikus.

Andrejs Rastorgujevs pēdējā laikā mokās ar sāpēm kuņģī. Tamdēļ vajadzēja koriģēt treniņprocesu un izlaist dažas sacīkstes. Vaina joprojām nav atklāta. «Pirms Jaunā gada vispār bija traki, nevarēju ne pakustēties,» nežēlīgās sāpes atceras pats sportists. «Par laimi, šajā posmā jutos lieliski, tāpēc arī rezultāts ir krietni labāks. Nav zināms, kas man īsti kaiš. Šonedēļ gaidām kārtējo analīžu rezultātus. Varbūt tie viesīs kādu skaidrību.»

Vēl viens būtisks faktors Rastorgujeva augstajai vietai 10 kilometru sprintā bija nekļūdīga šaušana. Slēpošanas ātruma ziņā viņam tikai 40. labākais rezultāts. Var jau teikt, ka perfekta šaušana ir treniņu augļi, taču divas dienas vēlāk Rastorgujevs 12,5 kilometru iedzīšanā nesašāva piecus mērķus. Trūkst stabilitātes. «Nav iekšējās konkurences,» uzskata Nākums. «Ceram, ka tagad spēsim noturēties šajā līmenī, bet tas nebūs viegli, ja esam objektīvi.»

Rastorgujevs uz savas ādas izbaudīja vēl vienu dzīves patiesību - ja vienā jomā veicas, plāni klājas citā. Sprintā viņš lieliski šāva, toties slēpoja viduvēji, bet iedzīšanā viss bija otrādi. Pēdējā aplī Rastorgujevs spēja pakāpties no 40. vietas uz 35. Kā vēlāk izrādījās, tad šajā sacensību nogrieznī Andrejs bija trešais ātrākais starp visiem dalībniekiem. «Izejot no pēdējās šautuves, paliku kādai grupiņai nopakaļus,» sacīkstes gaitu atminas Rastorgujevs. «Grupas priekšā bija amerikānis Tims Burks. Izvirzīju sev mērķi - jātur viņam līdzi un, ja iespējams, jātiek garām. Psiholoģiski saņēmos un atdevu visus spēkus. Prieks ne tik daudz par vietu, kā par parādīto raksturu.»

Aizvadītajā nedēļas nogalē pārsteidza arī Edgars Piksons. Sprintā viņš ar vienu soda apli finišēja 34. vietā, sasniedzot savas karjeras augstāko rezultātu, kas līdz šim bija 37. vieta Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Atšķirībā no sava komandas biedra viņš visa PK posma laikā startēja stabili. Tiesa, kalnus negāza. Sprintā viņam tikai 51. ātrākais solis, tāpēc izcīnītā vieta uzskatāma par vairāku apstākļu (paša veiksmīgā šaušana un tuvāko konkurentu kļūdas) sakritību. Iedzīšanā viņš pa reizei kļūdījās katrā no šaušanām un atkrita uz 43. vietu, kopvērtējuma ieskaites punktiem aizslīdot gar degunu.

Neveiksmīgs posms izvērtās Ilmāram Bricim. Viņu pēdējā laikā pieviļ šaušana. Vispirms notika kāds misēklis ar tehniku, bet tagad visas problēmas jau slēpjoties galvā. «Viņš vairs netiek galā psiholoģiski. Ilmārs zaudējis pārliecību par sevi un nevar to atgūt,» skaidro Nākums.

Madara Līduma par savu 16. vietu 7,5 kilometru sprintā runā piezemētos toņos. «Tā sakrita, ka vairākas nianses nospēlēja man par labu, tāpēc arī tāds rezultāts. Bet tādu sportistu, kas pa laikam it kā negaidīti tiek augstās vietās, ir ļoti daudz.»

Līduma šogad startē ar vecām slēpēm, bet eksperimenti ar to maiņu nekad nebeidzas. Šoreiz pirms sacīkstēm Fischer firmas pārstāvji piedāvāja viņai pamēģināt citas slēpes. Tās izrādījās veiksmīgas. «Šīs slēpes nebija nolietotas,» smej pati sportiste. «Tiesa, ne jau tikai slēpju dēļ sasniedzu tik labu rezultātu. Pirms Ziemassvētkiem un Jaunā gada ļoti labi pastrādāju. Sacensībās arī jutos lieliski. Ar šaušanu viss bija daudzmaz kārtībā. Tā visas smalkās niansītes sakrājās, un tas man palīdzēja izcīnīt augstu vietu.»

Priecēt Latvijas līdzjutējus ar punktiem arī nākamajos PK posmos Līduma nesola. «Tagad būs cita trase, cits sniegs, vēl virkne dažādu citu nianšu, kas var ietekmēt manus rezultātus. Nevaru solīt neko vairāk par to, ka centīšos no sevis izspiest maksimumu katrās sacīkstēs.»

Latvijas biatlonisti šonedēļ startēs Antholcā, bet Amerikas divus posmus izlaidīs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Biatlons

Turpmākās sacensības
18.-23.I PK Antholca (Itālija)
2.-6.II PK Preskaila (ASV)
8.-13.II PK Fortkenta (ASV)
15.-20.III PK Oslo (Norvēģija)
3.-13.III PČ Hantimansijska (Krievija)
(PK - Pasaules kausa izcīņa, PČ - pasaules čempionāts)

PK kopvērtējums, kungi
1. T. Boe (Norvēģija) 572 p.
2. E. H. Svensens (Norvēģija) 533 p.
3. M. Furkāds (Francija) 397 p.
49. I. Bricis (Latvija) 61 p.
71. A. Rastorgujevs (Latvija) 25 p.
82. E. Piksons (Latvija) 7 p.

PK kopvērtējums, dāmas
1. K. Mekereinena (Somija) 541 p.
2. H. Ekholma (Zviedrija) 499 p.
3. A. Henkele (Vācija) 454 p.
38. M. Līduma (Latvija) 80 p.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?