Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Būs divi vienā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) otrdien lēmusi par labu vienota sabiedriskā medija koncepcijai, kas paredz radio un televīzijas apvienošanu un kopīgas redakcionālās sistēmas izveidi. Modeli, ko vēl nepieciešams precizēt un pēc tam apstiprināt valdībā, ieviesīs pakāpeniski, sākotnēji radot kopīgus multimediālus projektus un tehnoloģisko infrastruktūru.

Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektors Jānis Siksnis, kurš iepriekš pret izvēlēto variantu iebilda, šobrīd cer, ka, precizējot to, izstrādās arī konkrētus ieviešanas mehānismus. Pagaidām tas esot izstrādāts tikai teorētiski, neņemot vērā reālo abu mediju situāciju.

«Risinājuma modelis paredz, ka LTV un LR saturā un struktūrā notiek būtiskas izmaiņas, kas vērstas uz to, lai Latvijas iedzīvotājiem būtu nodrošināta piekļuve daudzveidīgai informācijai. Šo modeli iespējams realizēt pakāpeniski, un tas paredz esošo resursu sinerģiju,» NEPLP norāda savā paziņojumā. Padome šī modeļa ietvaros sola nostiprināt programmu autonomo saturu gan redakcionālās neatkarības, gan finansējumu ziņā. Tomēr vienlaikus pastāvēšot «medija redakcionālās vadības kolēģijas princips», kas neierobežos daudzveidību un veicinās radošo darbību. NEPLP pieļauj arī sabiedriskā medija statusa maiņu no kapitālsabiedrības uz atvasināto publisku personu, kas nozīmē iziešanu no reklāmas tirgus. Savukārt LR un LTV infrastruktūru apvienos tiktāl, ka abas mitināsies vienā ēkā.

Konkrētu apvienotā sabiedriskā medija projektu ar detalizētu finanšu analīzi, situācijas izpēti un tehniski ekonomisku pamatojumu padome plāno izveidot līdz 2013. gadam. Savukārt kā plāna realizācijas termiņš šobrīd ir noteikts 2018. gada decembris. NEPLP izšķīrās starp trim variantiem. Viens no tiem paredzēja saglabāt abus pašreizējos medijus un izveidot trešo, kas balstītos uz multimediju platformas. Tā kā šobrīd apstiprināto koncepciju pieņems pakāpeniski, kādu laiku darbosies tikko minētais modelis, ko LR uzskatīja par vispieņemamāko. Otrā neapstiprinātajā variantā bija plānots apvienot abus ziņu dienestus un pārējo saturu iepirkt no neatkarīgajiem producentiem.

«Ir viegli uzrakstīt, ka visiem viss ir, bet viss slēpjas detaļās. Pagaidām tas ir tikai teorētisks modelis, kurā viss ir labi kā komunismā,» saka J. Siksnis. LR uzskata, ka «tos pašus labumus» varēja panākt arī ar modeli, abus medijus neapvienojot. Izvēlētais variants radot risku, ka pēc apvienošanas televīzija attīstīsies uz radio rēķina, jo tai ir lielākas tehnoloģiskās vajadzības. LTV ģenerāldirektors Edgars Kots izvēlēto modeli uzskata par labu esam, tomēr NEPLP pieņemtais lēmums vēl neko nenozīmējot. «Iepriekšējais padomes sastāvs arī pieņēma lēmumu, ka tas ir atbalstāmi, bet galvenais lēmums vēl jāpieņem valdībai,» viņš saka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?