Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Dārziņš: «Vai ir pareizi strādāts, to mēs redzēsim tikai martā»

Dinamo kapteinis

Lauris Dārziņš

Ir aizvadītas deviņas pārbaudes spēles. Pēc tām jau var spriest par komandas gatavību jaunajai KHL sezonai?

Labs sniegums pārbaudes spēlēs nebūt negarantē sekmīgu turpinājumu sezonā. No otras puses, ja pārbaudes spēles ir bijušas sliktas, nav pamata arī gaidīt brīnumus sezonas laikā. Pagaidām tā īsti nevar saprast - sāksies sezona, un tad jau viss saliksies pa plauktiņiem, lai gan starpsezonā patiešam ir kārtīgi pastrādāts un pārbaudes spēlēs esam parādījuši saturīgu sniegumu.

Jaunajā sezonā būs blīvāks spēļu kalendārs. Vai lielāka nozīme nebūs kondīcijai un tam, kā ar spēlētājiem ir pastrādājis fiziskās sagatavotības treneris Eduards Rābe?

Fiziskās sagatavotības trenera loma mūsdienu hokejā ir būtiski palielinājusies. Tāpat liela nozīme ir ķīmijai starp fiziskās sagatavotības speciālistu un pārējiem treneriem. Man šķiet, ka mūsu komandā viņi labi saprotas. Nav tā, ka viens mūs kārtīgi ir nomocījis un nākamais to turpina darīt uz ledus. Visi ir uz vienas lapas, un spēlētāji to ir sajutuši. Mēs viņiem uzticamies un visu izpildām. Mēs arī paši jūtam, ka trešajā periodā nav lūzuma brīža, kad spēki sāktu ātri izsīkt. Protams, ir epizodes, kad mūs iespiež zonā, bet pēc tam nav arī uz ceļiem jārāpo malā. Jaudas pietiek līdz maiņas beigām.

Starpsezonā ir nomainījušies trīs treneri. Bijušā galvenā trenera Arta Ābola vietā tagad strādā Kari Heikile. Darbā ar aizsargiem Ģirtu Ankipānu ir aizstājis Normunds Sējējs, un fiziskās sagatavotības trenera pienākumus Viļņa Kluča vietā pilda Eduards Rābe. Pārmaiņas ir jūtamas treniņu procesā?

Protams, katram trenerim ir savs piegājiens, lai gan jūlijs un augusts hokejistiem jau nekad nav bijis viegls un šis gads nav izņēmums. Tāpat es nevaru pateikt, ka agrāk bija viegli un tagad ir grūti. Tā arī nav.

Kas vairāk bija jādara šovasar, ko citus gadus darījāt mazāk?

Laikam jau lielāks akcents tika likts uz vēdera presi, gurnu un kāju muskulatūru. Tas ir pareizi, jo lieti noder divcīņās. Niansēs šīsvasaras darbs pilnīgi noteikti atšķīrās, bet es nezinu, vai es tās vispār drīkstu atklāt. Katram trenerim noteikti ir savi noslēpumi, tāpēc šai jautājumā vajadzētu griezties pie pirmavota. Atšķīrās arī treniņu ilgums, bet es atkal negribu teikt, ka kaut kad bija slikti un tagad ir labi, vai arī otrādi. Sportā visu izšķir rezultāts. Vai ir pareizi strādāts, mēs redzēsim tikai martā, ieskatoties kopējā rezultātu ailē.

Neesi pirmo reizi situācijā, ka visu pārbaudes spēļu ciklu dodies laukumā ar vieniem un tiem pašiem maiņas partneriem?

Tā man bija arī Kazaņā un Čeļabinskā. Arī tad treneriem bija sava noteikta vīzija un korekcijas ieviesa tikai savainojumi. Man patīk šāds piegājiens, jo caur neveiksmēm centies pieslīpēties partneriem, turpinās savstarpējās ķīmijas meklējumi. Kaut kādā brīdī to arī sajūti. Man arī šķiet, ka mums kā maiņai ar katru spēli veicas arvien labāk.

Esi komandas kapteinis. Par vienu no palīgiem ir izraudzīts komandas jaunpienācējs un maiņas partneris Tims Sestito. Esam pārliecinājušies, ka Sestito var arī izvicināt dūres, bet vai viņš ģērbtuvē arī savelk komandu vienā dūrē?

Ģērbtuve mums pilnīgi noteikti ir dzīva. Viss notiek adekvāti, nav psihošanas un bļaustīšanās. Mēs skatāmies, kādā gultnē ievirzās spēle. Ir reizes, kad kaut ko vajag pateikt, un ir arī brīži, kad viss iet kā pa sviestu. Tad varbūt labāk ir paklusēt, lai visi nokoncentrējas un turpina tādā pašā stilā. Liekas runāšanas ģērbtuvē nav. Ir tādi, kuri vairāk runā, bet ir spēlētāji, kuri pārējos iedvesmo ar savu sniegumu uz ledus.

Sezonas sākumā pēc divām mājas spēlēm sekos vēl nebijis izbraukums. 27. augustā būs mājas spēle ar Severstaļ, pēc tam Arēnā Rīga spēlēsiet tikai 17. septembrī ar Vitjaz. Šajā laikā dosieties arī uz Tālajiem Austrumiem. Tas ir labi vai slikti, ka jau sākumā ir tik smags ceļojuma pārbaudījums?

Tā tik tiešām vēl nav bijis, un es ceru, ka mēs no šīs situācijas izkļūsim sveikā. Kā varētu būt - no manas puses būtu tikai minējumi. Tāds upuris mums ir jānes, bet tajā pašā laikā mēs jutīsim līdzi basketbolistiem (Arēnā Rīga notiks Eiropas basketbola čempionāta finālturnīrs - aut.). Vēlu viņiem veiksmi! Protams, ceļošanā smagākais ir laika zonu maiņas, bet gan jau ārsti pratīs piekoriģēt ēdienreizes, lai nav tā, ka mēs izejam uz ledus kā kosmosā. Ja arī kājas būs lēnākas, meklēsim veidus, kā tik un tā pārspēt pretinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?