Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Drošība, komforts un inovācijas

Arvien retāk mūsu makos ir skaidra nauda. Ikdienā bieži norēķināmies ar maksājumu karti. Dzīvesveida neiztrūkstošs elements lielai daļai sabiedrības ir dators, vēl lielākai - mobilais telefons. Tāpēc bankas uzdevums ir rast risinājumus, lai ar savu naudu varam brīvi rīkoties neatkarīgi no vietas un laika.

Top jauni pakalpojumi, par kuriem vēl nesen nevarējām pat iedomāties, piemēram, maksājumu karte ar e-talonu. Šādus jaunumus ieviešam, lūkojoties ikdienā - kā padarīt cilvēku ikdienu ērtāku, ko varam mācīties no tā, kādi bankas piedāvājumi iedzīvotājiem pieejami citur pasaulē. Daudziem ir pazīstama situācija, ka, iekāpjot sabiedriskajā transportā, nav ne e-talona, ne sīknaudas. Tagad sabiedriskajā transportā Rīgā izmantojama maksājumu karte ar e-talonu, tā faktiski vienmēr ir līdzi - nopīkstini un brauc!

Būtiski dažādas novitātes diktē pieaugošais drošības slieksnis. Eiropas Savienībā noteikta prasība visām bankām no 2017. gada 1. janvāra nodrošināt darījumu apstiprināšanai virs 150 eiro vienas dienas laikā tikai tādas autorizācijas ierīces, kas izmanto vismaz divus stingras autentifikācijas elementus, piemēram, tikai lietotājam zināmu paroli vai kaut ko, kas pieder tikai lietotājam, piemēram, mobilo telefonu , vai tikai šim cilvēkam raksturīgo, piemēram, pirkstu nospiedumus. Šogad izstrādātā un ieviestā autorizācijas ierīce MobileScan atbilst šīm prasībām un ir inovatīvs produkts jaunāko tehnoloģiju jomā. Maksājumu kartes īpašnieki var autorizēties ne tikai ar kodu karti vai kodu kalkulatoru, bet arī visā Baltijā vēl nebijušu internetbankas autorizācijas ierīci - MobileScan. Mobilais telefons gandrīz visiem vienmēr ir līdzi, daudziem arī planšetdators, tāpēc šī autorizācijas ierīce ir integrēta mobilajā aplikācijā. Mūsu dati liecina, ka vairāk nekā 90% no visiem maksājumiem klienti veic, izmantojot attālinātos bankas kanālus, un arvien vairāk klientu izmanto arī bankas mobilo aplikāciju. Tāpat MobileScan ir aizsargāta ar klienta izveidoto PIN kodu, kas nodrošina papildu drošību gadījumos, kad mobilā ierīce pazaudēta vai nozagta.

Septembrī arī American Express kartēm pievienosim papildu drošības rīku - SafeKey. Tas sniegs bezmaksas papildu drošību, iepērkoties ārzemju internetveikalos, kas piedalās SafeKey programmā. Jau ilgāku laiku līdzīga papildu autorizācija veiksmīgi darbojas mūsu MasterCard un VISA kartēm.

Iepirkšanās internetā lielai daļai cilvēku kļuvusi par ikdienu. Ieviešot American Express 3D autentifikācijas rīku SafeKey, karte tiks nodrošināta ar papildu drošības kodu. Tas palīdzēs aizsargāt maksājumu karti no nesankcionētiem pirkumiem internetā, jo pircējam būs jāievada papildu identifikācijas dati.

Par SafeKey kodu kalpos American Express kartes īpašnieka internetbankas lietotāja vārds un autorizācijas kods, un, norēķinoties par pirkumu, būs jāievada ne tikai vārds, uzvārds, kartes numurs, tās derīguma termiņš un 4CSC numurs, bet arī savs internetbankas lietotāja vārds un autorizācijas kods.

*Bankas Citadele valdes loceklis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?