Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Dublēt restorānu

Ikviens, kuram nācies kādu laiku pavadīt Londonā, zina, ka maltīte restorānā ir dārgs prieks. Protams, var atrast arī lētas etniskās ēstuves, kurās nereti ēdiens ir izcils, bet, ja ir vēlme ieturēt romantiskas vakariņas no baltām flīzēm brīvā vidē, par to jāmaksā vai arī jāiztiek ar alus krogu ēdienu, kas garšas ziņā atgādina mērcētus salmus.

Mūsu gadījumā maltītes cenai jāpierēķina klāt izdevumi par auklīti, kuri ir astronomiski un neizbēgami, jo lielākajā daļā Londonas restorānu ģimenēm ar bērniem ieeja aizliegta. Rezultāts - restorānā vakariņojam ļoti reti. Taču šādu vakariņu nepieejamība nenozīmē, ka mēs būtu pārstājuši meklēt vietas, kur teorētiski gribētos ieturēt maltīti.

Ejot pa ielu Sv.Paula katedrāles apkaimē, uzdūros restorānam St. John Restaurant, kura ieeju rotāja cūkas kautķermeņa attēls ar sanummurētām ķermeņa daļām. Segmentos sadalītā cūka likās kaut kur redzēta. Piegājis tuvāk un izpētījis ēdienkarti, sapratu, ka šī cūka ir tā pati, kas rotā pavārgrāmatas vāku mūsu virtuves plauktā. Turklāt Nose to Tail Cooking ir viena no manām mīļākajām pavārgrāmatām. Restorāna ēdienkarte bija pilna ar brīnišķīgiem margināliem ēdieniem - piemēram, ceptas cūkas ausis un ķidas ar kartupeļiem frī. Atzīmēju šo restorānu kā vienu no pirmajiem, uz kuru dosimies, kad būsim saņēmušies maltītei ārpus mājas.

Saraksts tika papildināts, kad pa vēstuļu spraugu ieslīdēja dāvana no tēva - River Cafe Cookbook, kuras pamatā ir receptes no populāra itāļu restorāna Temzas krastā tikai 15 minūšu braucienā no mūsu mājas. Pērļu vistiņa ar kadiķogu un grapas mērci, astoņkājis sarkanvīnā - izcils ēdiens. Ieskatījos restorāna mājaslapā - arī cenas izcilas - krietni pāri mūsu maciņa iespējām.

Apzinoties, ka pastāv ļoti liela iespēja, ka romantisko vakariņu plāni neīstenosies, nolēmu pagatavot kaut ko no restorānu ēdienkartes mājās. Saprotams, laba restorāna gaisotne mājās nav replicējama. Taču, mājās gatavojot, mēs varētu sev aiztaupīt ceļojumu Londonas sabiedriskajā transportā, kas vēlā vakarā parasti ir pilns ar piedzērušiem lempjiem.

Tā nu pirms pāris dienām mēs nolēmām likt lietā vienu no River Cafe receptēm, lai pagatavotu vakariņas draugam. Neizbēgamā kārtā lietas negāja kā pa sviestu. Es biju izvēlējies maltīti ar trusi, aizmirsdams, ka trusis nav ikdienišķs britu ēdienkartē. Atklājām, ka truša pirkšana jāplāno labu laiku iepriekš, jo paļauties, ka tas būs nopērkams vietējā veikalā, nevar. Steidzīgi bija jāmaina ēdienkarte - nopirkām cūkas fileju. Sāku to gatavot un, kā jau tas ar mani gadās, nolēmu improvizēt, būtiski atkāpjoties no receptes un gatavojot gaļu pēc savas gaumes. Rezultāts - laba, es pat teiktu izcila maltīte labā kompānijā, bet nenoliedzami mūsu pašu virtuves, nevis restorāna produkts.

Taču es neesmu atmetis restorāna dublēšanas domu. Ja būšu disciplinētāks, domājams, man izdosies replicēt cita pavāra ēdienu un tikt pie drusciņas no River Cafe gaisotnes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?