Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Ēdieni grila sezonas atklāšanai

Jau vasarīgi siltās un brīvās dienas tā vien aicina laukā pie dabas vai dārzā uzstādīt grilu un uzmeistarot sev un ciemiņiem ēdienu jaunās garšās. Restorāna Neiburgs šefpavārs Tomass Godiņš iecienījis dažādus čatnijus, kas ēdienu dara pikantu un sulīgu.

Savukārt salikums viegli grilēts jērs ar pirmajiem dārzenīšiem un cigoriņiem pavāram šķiet īpaši smeķīgs. Viņš vēlas, lai cilvēki izmēģina ēdienā cigoriņus, citādi daudziem liekas, ka tas ir rūgts un negaršīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Spinātu salāti ar grilētu brī sieru, prošuto, spar

Divām personām vajadzēs: 70 g spinātu lapiņu, 80 g brī siera, 40 g prošuto, 120 g sparģeļu, 100 g bumbieru, 60 g tomātu, 20 g cukura, 20 g gaišā balzamiko etiķa, 20 g olīveļļas, sāli, piparus
Čatnijam nomizo bumbierus, sagriež smalkos kubiņos. Tomātus noblanšē, noņem miziņu, izņem sēklas, sagriež smalkos kubiņos. Sagriezto liek katliņā, pievieno etiķi, cukuru, sāli, piparus, var pievienot arī nedaudz tabasko. Vāra uz nelielas uguns, kamēr šķidrums iztvaikojis. Sparģeļiem nogriež resnos galus, nedaudz nomizo un vāra sālsūdenī aptuveni 10 min. Tad sagriež uz pusēm un apgrilē. Spinātus liek šķīvī, virsū uzliek čatniju, sparģeļus, plāni sagrieztu prošuto, grilētu brī sieru un olīveļļu.

Grilēts jērs ar cigoriņiem, pavasara dārzeņiem un

Divām personām vajadzēs: 400 g jēra šķiņķa, 40 g sviesta, 30 g olīveļļas, 1 cigoriņu galviņu, 120 g dārzeņu pēc katra ieskatiem - cukīni, kukurūzu, burkānus, patisonus, 200 g sarkanvīna, 50 g brūkleņu ievārījuma, 30 g sarkano sīpolu, 30 g cukura, sāli, piparus
Jēra šķiņķi sagriež porcijās, uzkaisa sāli, piparus un uzsmidzina nedaudz olīveļļas. Grilē, kamēr gatavs.
Pavasara dārzeņus sagriež, uzkaisa sāli, piparus un grilē, kamēr gatavi.
Cigoriņus pārgriež uz pusēm, uz pannas sviestā uz lēnas uguns cep, uzkaisa sāli, piparus, nedaudz cukura, pārklāj ar foliju un cep cepeškrāsnī 25 min.
Sarkanvīnu ar cukuru, ievārījumu un sīpolu vāra, kamēr novārās puse.

Līčiju sorberts ar svaigām ogām un augļiem

Divām personām
vajadzēs: 200 g līčiju
(var ņemt konservētās), 100 g jogurta bez piedevām, 1/2 laima , 1/4 citrona, 50 g degvīna, 250 g svaigas ogas un augļus pēc
paša ieskatiem
Līčijas nomizo, izņem kauliņu, liek blenderī, pievieno citrona un laima sulu, degvīnu, visu sablendē.
Sorbertu liek traukā un tur saldētavā, kamēr veidojas pastingra konsistence, tad jebkurās formiņās ieklāj plēvi un sorbertu ar rokām liek iekšpusē gar formas malām un sasaldē līdz galam.
No ogām un augļiem gatavo salātus. Formiņas uz sekundi var ielikt siltā ūdeni, tad sorbetu kopā ar plēvi būs vieglāk izņemt no tās.
Sasalušais sorbets būs pieņēmis trauka formu. Tajā pilda sagatavotos augļu un ogu salātus, uzkaisa piparmētru lapiņas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?