Pat staigājot pa ielām, teju ik uz soļa sejā iesitas brīnumainas ēdienu smaržas - ielas malā tiek vārīta masalas tēja, spiestas augļu sulas un grauzdēti zemesrieksti, teju visur atrodamas gardas maizītes ar asu dārzeņu pildījumu vai ikdienas ēdienreizēs tik ļoti iecienīta čapati maize, bet uz milzīgām letēm gozējas krāsainu saldumu, halvas un cepumu grēdas.
Daudzi indieši reliģisko uzskatu dēļ ir veģetārieši vai pat vegāni, tāpēc tā vien šķiet, ka gaļas, zivju un olu neesamība ikdienas uzturā tiek kompensēta ar ārkārtīgi asu garšvielu lietošanu un reizēm arī sātīgiem ēdieniem.
Ļoti iecienīts indiešu ēdiens ir tali - rīsi kopā ar dažādām no dārzeņiem un garšaugiem pagatavotam masām, kuras līdzinās sautējumam. Tali plate tiek pasniegta ar svaigu sieru jeb panēru, ko šeit bieži ēd kā uzkodu pirms maltītem, kā arī čapati - plakanu pilngraudu maizi, un dosu - kraukšķīgu, plānu pankūku, kas gatavota no lēcām.
Strādājošie indieši pusdienu maltīti pagatavo mājās un paņem līdzi uz darbu metāla pusdienu kārbā ar vairākiem iedalījumiem. Neatņemama pusdienu sastāvdaļa ir čapati un dāls - biezs sautējums, kas pagatavots no pākšaugiem (lēcām, zirņiem vai pupiņām). Populārs ikdienas ēdiens ir arī mix veg jeb dārzeņu sautējums.
Indija var lepoties ar vienu no daudzveidīgākajām virtuvēm pasaulē, kurā atrodami ēdieni ļoti dažādām gaumēm.