Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Eksperimentēs ar estrādi pludmalē

Tikai divas dienas šovasar Jūrmalā, Dzintaros, netālu no koncertzāles darbosies Dzintaru jūras estrāde, kurā notiks divi koncerti. Pasākumā piedalīties varēs ap 4500 cilvēku. Jūrmalas dome šādas pagaidu estrādes būvniecību ir atļāvusi, bet pasākuma rīkotāju nākotnes plāni liecina, ka citus gadus šāda estrāde varētu darboties ilgāk.

Estrādi būvēs SIA Priority Production, un tā atradīsies pludmalē tieši pretī Turaidas ielai, savukārt pa labi no tās ierīkos paaugstināta komforta pludmali, kas norobežota no pārējās pludmales teritorijas. Pirmo reizi šāda pludmale Havana Club Lounge tika izveidota pērn, stāsta SIA Priority Production komunikāciju speciāliste Tatjana Baļvas. Savukārt par tā dēvēto jūras estrādi skaidrība ir tikai daļēja - zināms, ka 22. jūlijā notiks pasākums Jūrmala Disco-80, bet par to, kāds pasākums varētu notikt 23. jūlijā, kas ir pirmdiena, T. Baļvas nezināja teikt. Jūrmala Disco-80, kurā piedalīsies Igo un grupa Remix, Ottawan, Londonbeat, F. R. Deivids un citas pagājušo laiku zvaigznes, netraucēšot norisēm Dzintaru koncertzālē, jo tajā notiekošais Dziedošais Kivins sākas jau pl. 17.00, bet pludmales pasākums sāksies tikai pl. 20.00. Jaunās īslaicīgās estrādes skicē redzams, ka tā izvietota no Turaidas ielas gala līdz pašai jūrai, un 4500 cilvēkiem paredzētā ar koka grīdu klātā laukuma malās skicē iezīmētas astoņas sabiedriskās tualetes. Jūrmalas aizsardzības biedrības pārstāvis Guntis Grūba uzskata, ka šāda būve pludmalē ierobežo pārvietošanās brīvību, tomēr vislielākās bažas viņam rada tas, vai pasākums nevilinās uz Jūrmalu narkotiku tirgotājus un prostitūtas, kā tas esot bijis dažus iepriekšējos gadus, kad pludmalē notika konkursa Jaunais vilnis nakts diskotēkas.

Jūrmalas dome tomēr šādas estrādes izveidi ir atļāvusi. Domes sabiedrisko attiecību speciāliste Baiba Gailīte skaidro, ka ir izveidota darba grupa, kas atbild par publiskiem izklaides un svētku pasākumiem pilsētā. Jebkurš pludmales nomnieks var iesniegt priekšlikumu par publiska izklaides pasākuma rīkošanu pilsētā. Darba grupa to izvērtē un pieņem lēmumu par atļaujas izsniegšanu vai pieteikuma noraidīšanu. SIA Priority Production ir uzņēmums, kurā 51% daļu pieder SIA Priority, bet 49% - Andrim Tionam, kurš ir arī Priority līdzīpašnieks un abu uzņēmumu valdes loceklis. SIA Priority bija iesaistīta skandālā par Dzintaru koncertzāles ēdināšanas pakalpojumu iepirkumu konkursu, taču pašreiz līgums noslēgts tieši ar šo uzņēmumu. Bijušais Jūrmalas mērs, kukuļošanā apsūdzētais mēra padomnieks kultūras un sporta jautājumos Raimonds Munkevics vairākkārt noliedzis savu saistību ar Priority, kura interešu lobēšana viņam tikusi pārmesta. Uzņēmuma pārstāve T. Baļvas neatklāj, cik šāda īslaicīga estrāde izmaksā, bet investīcijas esot lielas. Ja pasākumiem būs atsaucība, SIA Priority Production nākamgad varētu šo projektu turpināt un paplašināt tā programmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netici, Dauka, netici vēl!

Būt dullam latviešu ausīs vienmēr ir skanējis vairāk kā kompliments. Pēc Nacionālā teātra Dullā Daukas – vēl jo vairāk.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?