Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Gards cienasts piknikā

Pita ir plāns, apaļš pīrāgs ar kabatiņu iekšpusē. Pitas mīkla tvaicēšanas procesā uzpūšas, tādējādi veidojot tukšumu pa vidu, kur pēc tam var likt, ko tik sirds kāro. Turklāt nav jāuztraucas par figūru, jo pitas sastāvā ir 60% miltu, 30% ūdens un vēl sāls, cukurs un raugs. Pie pitas plusiem pieskaitāms tas, ka plācenīšus jau laikus var nopirkt Rimi, Sky vai pie Ahmeda Alī kafejnīcā Birznieka Upīša ielā 10, ielikt ledusskapī un pirms došanās ceļā salikt somā.

Piknikā pitu ietin folija laiviņā, uzliek uz grila (ēšanai mājās pitu uz īsu brīdi ievieto mikroviļņu krāsnī), uzkarsē, iztin no folija, iegriež šķērsām līdz pusei un kabatiņā ievieto vistu, lasi, grilētus dārzeņus. Marinādes un mērces sastāvdaļas var viegli variēt, meklējot sev tīkamāko garšu. Kafejnīcas _Osīriss_ šefpavāre Silvija Treiliha iesaka garšīgas marinādes un vienkāršas mērces pitas pildījumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vīnogu lapās grilēts lasis Marināde grilētas vi

Vajadzēs: lasi, vīnogu lapas, sāli pēc garšas
Lai laša gabaliņi neizjūk, tos mājās ietin marinētās vīnogu lapās. Pirms ietīšanas lasi var mazliet apsālīt. Satītos gabaliņus liek uz grila, cep, grozot no abām pusēm. Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem, paprikas mērci, salātiem vai ieliktus pitas kabatiņā.

Vajadzēs (0,5 kg vistas filejas): 3 ēd. k. sojas mērces, 2 ēd. k. viegla alus, 2 ēd. k. medus, 1 ēd. k. sinepju, 1 ēd. k. rīvēta ingvera, 1 ķiploka daiviņu
Marinādes sastāvdaļas, nepārtraukti maisot, pievieno citu pēc citas. Kad marināde gatava, tajā ievieto vistas filejas gabaliņus vai sloksnītes. Ja vistai vēlas vieglāku garšu, to marinē 12 h vai mazāk, ja stigrāku - pat divas diennaktis.

Marināde dārzeņiem

Vajadzēs (1 kg dārzeņu - cukini, baklažāni, sarkanā un dzeltenā paprika, kabači utt.): 3 ēd. k. medus, 2 ēd. k. citrona sulas, 1 ēd. k. sojas mērces, 200 g olīveļļas, naža galu Kajennas piparu, sāli pēc garšas
Garšvielas lēni iejauc traukā, nepārtraukti maisot, pēdējo pievieno olīveļļu. Dārzeņus sagriež šķēlēs, gabaliņos vai sloksnēs, samaisa ar marinādi un ļauj ievilkties apmēram 15 min. Apsāla, sapiparo un liek uz grila.

Marināde vistas spārniņiem Marināde tandoori v

Vajadzēs (2,5 kg vistas spārniņu): 150 ml citrona sulas, 125 ml sojas mērces, 30 ml Vusteras mērces, 10 saspiestas ķiploku daivas, 3 ēd. k. medus, 2 ēd. k. čili pulvera
Vispirms, nepārtraukti maisot, citu pēc citas pievieno šķidrās sastāvdaļas, kā pēdējo - olīveļļu. Marinādē liek iekšā spārniņus. Var marinēt no 4 līdz pat 36 h. Ņem spārniņus no marinādes, kārto uz grila. Grozot uz abām pusēm, cep, kamēr gaiši brūni (apm. 10 min).

Vajadzēs: 150 ml Provansas majonēzes, 1 tējk. karija pulvera, 1/4 tējk. malta koriandra, 1/4 tējk. kumina pulvera, 1/4 tējk. Kajennas piparu, 2 ēd. k. tomātu pastas, 2 saspaidītas ķiploka daiviņas, 1 tējk. rīvēta svaiga vai 1/2 tējk. ingvera pulvera. Minētās garšvielas var aizstāt ar 2 ēd. k. veikalā nopērkamās tandoori pastas (uzmanīgi, tā ir asa), to pievieno majonēzei un maisa līdz izveidojas viendabīga masa
Vistas fileju liek tandoori marinādē uz 2-12 h, tad liek uz grila, cep no abām pusēm.

Sastāvdaļas samaisa, olīveļļu vienmēr pievienojot pēdējo.
Liek marinādē vistas fileju strēmelītes vai gabaliņus, notur aptuveni 2-12 stundas, kārto uz grila un cep, grozot no abām pusēm. Šādi sagatavotu sulīgu vistu ēd ar dārzeņiem vai liek pitas kabatiņā pēc izvēles kopā ar grilētiem dārzeņiem, salātiem utt. Virsū liek mērci.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?