Piknikā pitu ietin folija laiviņā, uzliek uz grila (ēšanai mājās pitu uz īsu brīdi ievieto mikroviļņu krāsnī), uzkarsē, iztin no folija, iegriež šķērsām līdz pusei un kabatiņā ievieto vistu, lasi, grilētus dārzeņus. Marinādes un mērces sastāvdaļas var viegli variēt, meklējot sev tīkamāko garšu. Kafejnīcas _Osīriss_ šefpavāre Silvija Treiliha iesaka garšīgas marinādes un vienkāršas mērces pitas pildījumam.
Gards cienasts piknikā
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Vīnogu lapās grilēts lasis Marināde grilētas vi
Vajadzēs: lasi, vīnogu lapas, sāli pēc garšas
Lai laša
gabaliņi neizjūk, tos mājās ietin marinētās vīnogu lapās. Pirms
ietīšanas lasi var mazliet apsālīt. Satītos gabaliņus liek uz
grila, cep, grozot no abām pusēm. Pasniedz ar grilētiem dārzeņiem,
paprikas mērci, salātiem vai ieliktus pitas kabatiņā.
Vajadzēs (0,5 kg vistas filejas): 3 ēd. k. sojas mērces, 2
ēd. k. viegla alus, 2 ēd. k. medus, 1 ēd. k. sinepju, 1 ēd. k.
rīvēta ingvera, 1 ķiploka daiviņu
Marinādes sastāvdaļas,
nepārtraukti maisot, pievieno citu pēc citas. Kad marināde gatava,
tajā ievieto vistas filejas gabaliņus vai sloksnītes. Ja vistai
vēlas vieglāku garšu, to marinē 12 h vai mazāk, ja stigrāku - pat
divas diennaktis.
Marināde dārzeņiem
Vajadzēs (1 kg dārzeņu - cukini, baklažāni, sarkanā un dzeltenā
paprika, kabači utt.): 3 ēd. k. medus, 2 ēd. k. citrona sulas, 1
ēd. k. sojas mērces, 200 g olīveļļas, naža galu Kajennas piparu,
sāli pēc garšas
Garšvielas lēni iejauc traukā, nepārtraukti
maisot, pēdējo pievieno olīveļļu. Dārzeņus sagriež šķēlēs,
gabaliņos vai sloksnēs, samaisa ar marinādi un ļauj ievilkties
apmēram 15 min. Apsāla, sapiparo un liek uz grila.
Marināde vistas spārniņiem Marināde tandoori v
Vajadzēs (2,5 kg vistas spārniņu): 150 ml citrona sulas, 125 ml
sojas mērces, 30 ml Vusteras mērces, 10 saspiestas ķiploku daivas,
3 ēd. k. medus, 2 ēd. k. čili pulvera
Vispirms, nepārtraukti
maisot, citu pēc citas pievieno šķidrās sastāvdaļas, kā pēdējo -
olīveļļu. Marinādē liek iekšā spārniņus. Var marinēt no 4 līdz pat
36 h. Ņem spārniņus no marinādes, kārto uz grila. Grozot uz abām
pusēm, cep, kamēr gaiši brūni (apm. 10 min).
Vajadzēs: 150
ml Provansas majonēzes, 1 tējk. karija pulvera, 1/4 tējk. malta
koriandra, 1/4 tējk. kumina pulvera, 1/4 tējk. Kajennas piparu, 2
ēd. k. tomātu pastas, 2 saspaidītas ķiploka daiviņas, 1 tējk.
rīvēta svaiga vai 1/2 tējk. ingvera pulvera. Minētās garšvielas var
aizstāt ar 2 ēd. k. veikalā nopērkamās tandoori pastas (uzmanīgi,
tā ir asa), to pievieno majonēzei un maisa līdz izveidojas
viendabīga masa
Vistas fileju liek tandoori marinādē
uz 2-12 h, tad liek uz grila, cep no abām pusēm.
Sastāvdaļas samaisa, olīveļļu vienmēr pievienojot pēdējo.
Liek marinādē vistas fileju strēmelītes vai gabaliņus, notur
aptuveni 2-12 stundas, kārto uz grila un cep, grozot no abām pusēm.
Šādi sagatavotu sulīgu vistu ēd ar dārzeņiem vai liek pitas
kabatiņā pēc izvēles kopā ar grilētiem dārzeņiem, salātiem utt.
Virsū liek mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!