Gavēņa sacepums
Gavēnis jau pusē, un, kamēr pavasara zaļumi vēl dīgst, jāiztukšo
pagraba krājumi! Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.
Nomizojam un smalki sakapājam sīpolu, sarīvējam ķiploku. Nomizojam
burkānus un sagriežam salmiņos, visu liekam uzkarsētā pannā,
uzliekam tai vāku un uz vidējas uguns sautējam, kamēr burkāni
mīksti. Kamēr tie sautējas, plūmes uzbriedinām ūdenī. Kad burkāni
gatavi, pārberam bļodā, notecinām atlikušās taukvielas, pievienojam
vidēji lielus plūmju gabaliņus un pēc garšas pieberam zaļumus, sāli
un piparus. Viegli apmaisām ar rokām un ceļam galdā.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.