Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Iedvesmai instruments nav svarīgs

«Tiklīdz biju savācis naudu, lai mēģinātu dabūt pie dzīvības veco, nosvilušo datoru, man paziņoja, ka esmu ticis pie jauna portatīvā,» stāsta Kristaps Beķis. Pārsteigumu, piesakot viņu Lattelecom projekta Pieslēdzies, Latvija! akcijā 1+1=90, puisim sagādāja viņa draudzene Zane.

Kristaps aizraujas ar rakstniecību, un jaunais dators ļāvis saglābt viņa sacerējumus, kas bija gandrīz «aizgājuši pie dieviem», vecajam datoram sabojājoties. «Tas mani mazliet morāli sagrāva,» Kristaps teic. Tas tiešām varēja būt sāpīgs zaudējums - Kristaps jau pabeidzis dzejoļu grāmatu, top pēdējās nodaļas 300 lappušu lielam garstāstam, sākts arī šī stāsta turpinājums vēstulēs. Dzejoļi pārklājot dažnedažādas tēmas, savukārt garstāsts izklausās padrūms, pat apokaliptisks - cilvēku gaišajām un tumšajām pusēm. Kristaps smaida, ka tā mēdzot «izrakstīt» savas negatīvās emocijas. Rakstīšana ir viņa lielākais hobijs, kas gan netraucē arī citiem vaļaspriekiem, piemēram, pārgājieniem kopā ar draugiem pa Latvijas mežiem. Kristaps nav no tiem, kam iedvesma prasa vien baltu papīra lapu. Kad rodas nepieciešamība rakstīt, instruments - pildspalva vai dators - ir otršķirīgs. «Tad rakstu, kamēr esmu iztukšots, un nākamajās dienās diezgan brutāli rediģēju,» Kristaps atklāj rakstniecības aizkulises.

Jau kopš bērnības Kristapam paticis daudz runāt, klausīties un lasīt. Tas ļāvis attīstīties fantāzijai. Kad mamma vakaros bija pārāk nogurusi, lai lasītu priekšā pasakas, Kristaps tās izdomājis pats un 10-11 gadu vecumā draugiem, radiem un paziņām Ziemassvētkos sadāvinājis savu pirmo pasaku krājumu. Tagadējos darbus Kristaps līdz šim vēl nav centies publicēt, jo tie nav likušies gana noslīpēti. Tagad, kad gatava grāmata, viņš saka, ka izdošanai būtu īstais laiks, jo grāmata ir kā viena dzīves posma noslēgums. «Viss, kas pietrūkst, ir nauda.»

Kristaps rudenī mācīsies Rīgas 6.vidusskolas 12.klasē, bet paralēli ar jaunā datora starpniecību meklē kādu darbiņu. Pagājušajā sezonā piestrādājis Jaunajā Rīgas teātrī un šovasar kopā ar dažiem domubiedriem plāno atvērt savu firmu, kas nodarbotos ar interneta mājaslapu izstrādi un uzturēšanu. Kristaps neslēpj, ka uz biznesu liek lielas cerības - gribētos nopelnīt savu grāmatu izdošanai, arī vecākiem būtu atspaids.

Profesijas izvēli, ko arī noteikusi patika runāt ar dažnedažādiem cilvēkiem un klausīties viņos, radošais puisis saista ar psiholoģiju. Kristaps gan neslēpj, ka studēt sliecas ārzemēs, ja vien atradīs kādu stipendiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasaule patlaban padevusies principam "nauda nesmird"

Par to, kādus secinājumus Rietumiem izdarīt no Volodimira Zelenska piedāvātā miera plāna, kā uztvert ļaunuma parādi, ko pie sevis BRICS valstu samitā sapulcējis Vladimirs Putins, un Čečenijas...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?