2 personām vajadzēs: 1 tējk. olīveļļas, 3-4 ķiploku daiviņas, 1
vidēja lieluma sīpolu, 1 zaļo papriku (ar sarkano vai dzelteno būs
maigāka garša), 1 čili pipara pāksti, 2-3 vidēji lielus tomātus, 2
svaigas liellopu gaļas desiņas, 2 olas, 1 tējk. ķimeņu, 50 ml
ūdens, sāli, piparus pēc garšas
1. Smalki sakapā ķiplokus un
sagriež sīpolu. Ieber pannā, kur uzkarsēta tējkarote olīveļļas,
apcep pāris minūšu.
2. Iepriekš iztīrīto papriku sagriež
kubiņos, čili pāksti ar visām sēklām - plānās šķēlēs. Ieber pannā,
pāris minūšu apbrūnina, tad pielej 50 ml ūdens un sautē maisījumu
5-7 minūtes.
3. Kamēr sautējas cietākie pipari, sagriež šķēlēs
tomātus. Tos pievieno piparu sautējumam.
4. Vienlaikus pievieno
desiņas, ķimenes, sāli un piparus pēc vēlmēm. Kad desiņas
uzkarsušas (sāk čurkstēt), samazina uguni un maisījumu sautē vēl 10
minūtes. Vāku neliek, ļaujot pamazām iztvaikot ūdenim un tomātu
sulai. Bet nedrīkst pilnīgi izžāvēt! Pa brīdim apmaisa, lai tomāti
izšķīstu.
5. Sautējumā izveido iedobumus, kuros iesit olas. Tām
uzber sāli un piparus. Turpina sautēt, līdz baltums ir balts un
dzeltenums savilcies, bet ne ciets. Šakšuka gatava!