Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Izšāva, esot aizas malā

Spundi izsita ar lielu troksni. Latvijas hokeja izlasei vārtu birums spēlē ar Baltkrieviju (6:3) atdzīvināja cerību par palikšanu augstākajā grupā un deva psiholoģisko dopingu pirms izšķirošās spēles ar Austriju.

Pirms spēles hokeja izlase izmantoja jau kādreiz valstsvienībā pielietoto metodi. Situācijā, kad atkāpšanās ceļa vairs nebija, spēlētāji paši sapulcējās uz kopīgo sarunu. «Runāja tie, kuriem tas arī bija jādara,» komandas kapteinis Herberts Vasiļjevs sapulces aktīvistus un apspriestos tematus neatklāja, lai gan varēja nojaust, ka kaujā saucēju lomu uzņēmušies pieredzējušie spēlētāji.

Laukumā apliecinājās, ka potenciālie līderi arī ar darbiem komandu attālināja no bīstamās zonas. Beidzot sevi pa īstam parādīja Vasiļjeva piecnieks, kura rēķinā piecas no sešām ripām. Priekšējā līnijā produktīvi darbojās arī aizsargu pāri Arvīds Reķis un Georgijs Pujacs. Vērtīgas bija divas Pujaca iemestās ripas pirmajā trešdaļā, kā arī Mārtiņa Cipuļa vārti, kad viņš izmainīja ripas virzienu pēc Arvīda Reķa tālmetiena. «Svarīgi bija pirmajiem iemest ripu, kā mums pietrūka iepriekšējās divās spēlēs,» pēc spēles uz pirmā perioda nozīmīgo lomu uzvarētāja noteikšanā norādīja arī izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks.

Otrajā periodā gan piezagās nedrošības sajūta. Mihails Grabovskis rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (3:2). Kas to lai zina, kā vēl spēle būtu ievirzījusies, ja nenodrebētu baltkrievu vārtsargs Andrejs Mezins. Baltkrievu kolēģi izteica pārliecību, ka kļūdījies komandas galvenais treneris Eduards Zankovecs. Mezins esot bijis jānomaina jau pēc trešās ielaistās ripas.

Situācijas glābšanai Zankovecs izvēlējās visu smagumu uzvelt uz līderu pleciem. Baltkrievi sāka spēlēt gandrīz vai ar divām ar pusi maiņām, vadošie spēlētāji pagura, un Latvija panāca 6:3 uzvaru.

Oļegs Znaroks pauda gandarījumu, ka uzvaras pamati esot iemūrēti ar kārtīgu mājasdarbu. «Rūpīgi izanalizējām baltkrievu iepriekšējās spēles, un komanda par 90 procentiem izpildīja spēles plānu. Jā, bija noraidījumi, bet tāpēc, ka komanda cīnījās.»

Uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs panākuma priekšplānā izvirzīja pacietību. Uz jautājumu par psiholoģisko spiedienu pirms spēles Ņiživijs teica, ka to esot izjutusi visa komanda. «Mums vairs nebija kur atkāpties. Vajadzēja iet laukumā un cīnīties neatkarīgi no tā, kādi rezultāti būs citās spēlēs.» Kāpēc beidzot izdevusies spēle priekšējā līnijā, Ņiživijs nevarēja atbildēt. «Nezinu, vienkārši ripas iekrita vārtos.»

Pirms svētdienas vakara spēles ar Austriju aritmētiskajiem aprēķiniem vairs nebija nozīmes. Uzvara garantēja vietu A grupā, zaudējums nozīmēja krišanu lejup uz 1. divīziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Baltkrievija 3
Latvija 6

(1:3, 1:1, 1:2)
Baltkrievija: Kostjučonoks (Kitarovs, Demkovs, vair., 20.), Grabovskis (Korobovs, Meleško, vair., 21.), Meleško (A. Kosticins, Kulakovs, vair., 60.)
Latvija: Cipulis (Reķis, Ņiživijs, vair., 10.), Pujacs (A. Džeriņš, M. Rēdlihs, vair., 14.), Pujacs (M. Rēdlihs, 18.), Ņiživijs (Cipulis, Vasiļjevs, 37.), Cipulis (Ņiživijs, Reķis, vair., 50.), Saulietis (M. Rēdlihs, A. Džeriņš, 58.)
Latvija: Masaļskis; Reķis - Pujacs, Cipulis - Vasiļjevs - Ņiživijs, Cibuļskis - Kulda, M. Rēdlihs - A. Džeriņš - Saulietis, J. Rēdlihs - Sotnieks, Meija - Bērziņš - Bukarts, Štāls - Ankipāns - Ķēniņš, Andersons
Metieni: 39:31
Labākais: Mārtiņš Cipulis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?