Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Izsit sev ceļa turpinājumu

Sarūpēja pretiniekam ātrāko zaudējumu karjerā. Latvijas bokseris Mairis Briedis svētdien vēlu vakarā ar tehnisko nokautu otrajā raundā pārspēja Dienvidāfrikas Republikas pārstāvi Deniju Venteru, izcīnot Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) Interkontinentālo čempiona jostu smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem). Līdz vizītei Rīgā Ventera ātrākais zaudējums bija piektajā raundā, bet Briedis viņu pieveica krietni ātrāk - nepilnās sešās minūtēs.

«Jā, man bija pārsteigums, ka viss beidzās tik ātri. Ņemot vērā, ka iepriekš viņš bija cīnījies deviņus raundus ar olimpisko čempionu, gatavojās cīņai ar nopietniem sparingpartneriem, biju gatavojies nopietnai un ilgākai cīņai, taču sanāca tā. Patīkams pārsteigums,» Dienai sacīja Briedis.

Atskārsme par to, ka šoreiz Venters varētu neizturēt tik ilgi kā citreiz, Mairim radusies pēc pirmā nokdauna. Tiesa, šoreiz latvietis arī pats uzņēma pretinieka sitienus, par ko gan nelikās ne zinis. «Jā, laikam tā bija, ka viņa sitieni uz mani neatstāja pārāk lielu iespaidu. It kā labāk jau neuzņemt tos sitienus, bet boksā reizēm ir jācieš.»

Pēc uzvaras Briedis norādīja uz to, ka viņam vienkārši bijusi labāka sagatavošanās, labāka komanda, treneri, fizioterapeiti. Brieža sparingpartneriem gan bija nopietni ribu savainojumi, un pēdējā nedēļā Mairis treniņos nevarēja strādāt ar maksimālu atdevi - sparingpartneri bija mazliet jāpasaudzē. «Pretinieks nebija vājš un arī rangā atrodas pietiekami augstu. Speciālisti sapratīs, ka šis bija viens no maniem nopietnākajiem pretiniekiem.»

«Cīņa bija ātra, jo, manuprāt, Mairis Briedis pašlaik ir spēcīgākais cīkstonis pasaulē savā svara kategorijā. Vienalga, kurš nāks viņam pretī, viņš uzvarēs, jo ir neiedomājams talants,» pēc Brieža kārtējās uzvaras ziņu aģentūrai LETA sacīja viņa menedžeris Els Siesta. Viņš arī nekavējās atklāt tuvākos plānus saistībā ar Latvijas bokseri - nākamā cīņa būšot ar nigērieti Olanrevaju Durodolu vai iepriekšējo Brieža jauniegūtās čempionu jostas īpašnieku Muratu Gasijevu no Krievijas. «Mēs viņus uzvarēsim, bet tad centīsimies cīnīties par pasaules čempiona titulu. Vai nu IBF, vai Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, bet titula cīņa būs,» pašpārliecināts bija Siesta, atklājot, ka jau pat sācis pārrunas un ka maijā vai jūnijā varētu notikt Brieža karjeras svarīgākā cīņa. «Labprāt atvestu titula cīņu uz Rīgu, bet viss ir atkarīgs no naudas - ja kāds maksās miljonu [britu sterliņu] mārciņu, nedomāju, ka Latvija to varēs pārpirkt,» atklāja Siesta, uzsverot, ka Latvijas fani bijuši lieliski un radīja satriecošu atmosfēru Arēnas Rīga tribīnēs.

Galvenais mērķis pašlaik laikam ir WBC čempiona josta, jo ne velti pirms cīņas ar Venteru tika apzināti aizvainota pašreizējā jostas īpašnieka Dmitrija Drozda pašcieņa, uz ko krievs atbildēja ar aicinājumu Mairim iemācīties pieklājību un vispirms izdarīt ko ievērojamu boksā. Arī Briedis neslēpa, ka cīņai ar Venteru bija papildu nozīme parādīt sevi no labākās puses Krievijas auditorijai, kas arī izdevās. Gadījumā, ja WBC sudraba jostas īpašnieks Durodols nepiekritīs cīņai, pie dueļa ar Drozdu būs grūti tikt. Tādā gadījumā kā rezerves variants tiek uzlūkots IBF čempiona tituls, kas pašlaik pieder argentīnietim Viktoram Emilio Ramiresam. Pašlaik potenciālie nākamie pretinieki neoficiālajā Boxrec rangā ir zemāk nekā Briedis: nigērietis ir devītais, bet neuzveiktais Gasijevs - astoņpadsmitais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Mairis Briedis

bokseris
Dzimis: 1985. gada 13. janvārī
Augums: 186 cm
Svara kategorija: smagā svara (līdz 90,7 kilogramiem)
Karjeras statistika: 19 cīņas, 19 uzvaras (16 ar nokautu)
Boxrec pasaules rangā: 5. vieta smagajā svarā
Tituli: IBF Starpkontinentālā čempiona josta smagajā svarā (2016), IBA čempiona josta smagajā svarā (2014)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?