A.Sedlenieks uzsver, ka arī nevienā restorānā nav liela glāžu dažādība. To saprot arī ražotāji. Viņiem ir glāžu sērijas, kas domātas restorāniem, tikai ar dažām glāzēm un sērijas gardēžiem ar 20 dažādām glāzēm. «Visas turēt mājās ir nereāli. Man pašam ir piecas dažādas glāzes. Tikai tiem vīniem, kurus dzeru visbiežāk.»
Ar glāžu klāstu nevajadzētu pārspīlēt - līdzīgi uzskata otrs Dienas vīna eksperts Aigars Lukstiņš. «Ja runājam profesionāli, glāze noteikti ietekmē vīna garšu un aromātu. Ieteikums varētu būt - jo bagātīgāks, pilnmiesīgāks, alkoholiskāks ir vīns, jo lielāku glāzi tam vajag. Īpaši tas attiecas uz sarkanvīniem. Svarīgi arī, lai glāzes augšējā maliņa būtu sašaurināta. Tādējādi vīna aromāts tiek koncentrēts un to var izteiktāk sasmaržot.»
A.Lukstiņš izvēlējās piecas glāzes, kuras varētu būt jūsu plauktā, ja gribat īpaši piedomāt ne tikai pie satura, bet arī formas. Šo glāžu forma veidota, lai izceltu konkrēta vīna labākās garšas, aromāta un stila īpašības, atbilstoši cilvēka anatomiskajai spējai uztvert garšu un aromātu.