Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Izvēlei varētu palikt divi

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) piektdienas vakarā pirms došanās nedēļu ilgā atvaļinājumā informēs premjeru Māri Kučinski (ZZS) par personām, kurām piedāvājusi apsvērt iespēju kandidēt uz Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amatu. Nākamajā nedēļā šos cilvēkus uzklausīs premjers kopā ar Valsts kancelejas vadītāju Mārtiņu Krieviņu. Neoficiāla informācija liecina, ka nopietnākie pretendenti ir Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova un Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

Pēc tam kad Latvijas Televīzijas Panorāma informēja, ka finanšu ministre D. Reizniece-Ozola VID vadītāja amatu ir piedāvājusi I. Koļegovai, ministre to apstiprināja. Šajās dienās viņa ir tikusies ar vēl vairākiem pretendentiem, kuru uzvārdus nevēlas atklāt. Taču publiskajā telpā ir nonākušas ziņas, ka ir uzrunāta arī Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa. Neoficiāli dzirdēts, ka apspriesto kandidātu vidū bijusi arī Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane, pret kuras pāriešanu citā darbā varētu iebilst iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība). Atsevišķi cilvēki izrādījuši interesi arī par Veselības ministrijas valsts sekretāres Solvitas Zvidriņas iekļaušanu kandidātu lokā.

To bija dzirdējusi arī finanšu ministre D. Reizniece-Ozola, bet viņa nav uzrunājusi S. Zvidriņu. Ministre Dienai apstiprināja, ka pārdomāt iespēju ieņemt šo amatu ir piedāvājusi I. Koļegovai, K. Āboliņam un B. Vītoliņai. Trīs nosauktie cilvēki labi raksturojot to vadītāju, kādu viņa vēlētos redzēt augstajā amatā, - tam ir jābūt spēcīgam ģenerāldirektoram ar labu reputāciju un politiski neitrālam. D. Reizniece-Ozola arī noraidīja iespēju, ka par VID ģenerāldirektoru varētu kļūt viņas padomnieks Jurijs Spiridonovs, kurš esot politiski iezīmēts, jo strādājot viņas komandā. Viņš arī esot vajadzīgs ministrijā.

Arhīvā ir ziņas, ka pagājušajā gadā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA) divas reizes ir disciplināri sodījis I. Koļegovu. Vienu reizi viņai izteikts rājiens, jo noteiktā termiņā nebija īstenots Olaines šķidro bīstamo ķīmisko atkritumu izgāztuves projekts. Savukārt vairākus mēnešus viņai bija samazināta alga par pienākumu neizpildi Sarkandaugavas piesārņojuma sanācijas projekta īstenošanā. Tagad, lūgts vērtēt I. Koļegovas piemērotību VID ģenerāldirektora amatam, K. Gerhards viņu Dienai ļoti slavēja. Ministrs uzteica I. Koļegovu kā vides jomas profesionāli ar 20 gadu pieredzi. Efektīvi izmantojot ES finansējumu, sekmīgi esot attīrīta Olaines bīstamo atkritumu izgāztuves teritorija. Savukārt ar Šveices valdības atbalstu norit arī sanācijas darbi Sarkandaugavā, attīrot no naftas piesārņojuma Rīgas brīvostas teritoriju, skaidroja ministrs. Viņš arī uzsvēra Valsts vides dienesta ģenerāldirektores ieguldījumu, nodrošinot sekmīgu Inčukalna gudrona dīķa sanācijas projekta īstenošanu. «Mums ir izveidojusies laba sadarbība. Mēs nebēdātos, ja Inga Koļegova paliktu, jo esam iecerējuši arī pilnveidot Valsts vides dienestu,» sacīja K. Gerhards. Viņa teiktais tomēr liecināja, ka ministrs neiebilstu I. Koļegovas pārcelšanai uz VID.

M. Kučinskis pēdējos gados nav kontaktējies un uzmanīgi sekojis līdzi I. Koļegovas darbībai, taču atceras kandidāti vēl no laika, kad viņa bija Valmieras reģionālās vides pārvaldes direktore. Premjeram I. Koļegova palikusi prātā kā ļoti principiāls cilvēks, kas visus uzklausīs, bet darbosies stingri likuma rāmjos, «ja kāds mēģinās iziet ārpus tiem, tad izmetīs no kabineta». Tāpēc M. Kučinskis pieļauj, ka viņa var tikt dažādi vērtēta. Premjers Dienai arī uzsvēra, ka vienlaikus būs jādomā, kā sakārtot motivācijas sistēmu, lai VID vadītājs saņemtu pienācīgu atalgojumu.

Tam piekrīt arī ZZS koalīcijas partneri no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK, kura līdz šim atturējusies izteikties par VID sāktajām pārmaiņām un tā vadītāja meklējumiem. NA līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars ceturtdien Dienai sacīja, ka varētu piekrist VID vadītāja atalgojuma palielināšanai. Nesen daudzi ar zināmu skaudību esot lasījuši par Igaunijas ieņēmumu dienestu. «Tā vadītāja filozofija un domu gājiens ir tāds, kādu mēs gribētu saskatīt arī Latvijas VID vadībā. Igauņiem kaut kā izdodas labāk šajā ziņā. VID vadītājs nav tā pozīcija, kur mums vajadzētu kaulēties un taupīt. Tad tas zaudējums ir krietni lielāks, kas rodas pie nekvalitatīva VID darba - un tāda darba, kas ir ietekmējams,» teica R. Dzintars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?