Tomēr Dānijā un Francijā, kā arī Kanādā pieņemti tiesību akti, kas aizliedz vai stingri ierobežo transtaukvielu izmantošanu, ASV to saturs jānorāda uz visu pārtikas produktu etiķetēm. Dānija bija pirmā valsts, kas 2003. gadā pieņēma likumu par transtaukvielām. Eļļās, kuras izmanto margarīna iegūšanai vai citu pārtikas produktu sagatavošanai, transtaukskābju daudzums nedrīkst pārsniegt divus procentus. Citās valstīs izdotas diētas rekomendācijas, kurās definēts transtaukskābju patēriņš - parasti tas norādīts kā 1-2% no dienā nepieciešamā enerģijas daudzuma. Tomēr Eiropas pārtikas drošības institūcija, kas veikusi plaša mēroga riska novērtēšanu saistībā ar tauku, atsevišķu taukskābju un holesterīna patēriņu cilvēku uzturā, nav noteikusi striktu skaitlisku robežvērtību ne pārtikas ražotājiem, cik daudz transtaukskābju drīkst būt produktos, ne patērētājiem, cik tās drīkst uzņemt. Tomēr secinājums ir: «piesātināto tauku un transtaukskābju patēriņam jābūt tik zemam, cik vien iespējams».
2008. gadā pieņemtajā Eiropas Parlamenta rezolūcijā par uzturu, lieko svaru un veselību viens no ierosinājumiem visām dalībvalstīm ir vispār aizliegt visas sintētiskās transtaukskābes. Taču tā ir tikai rekomendācija.