Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Koncentrējas Verdasko

Uzvara pār vienu no Vimbldonas turnīra favorītiem Žo Vilfrīdu Congu pavērusi labas iespējas Ernestam Gulbim gūt patiešām ievērojamu panākumu pasaules slavenākajās tenisa sacensībās un veikt lēcienu savā sportista karjerā. «Šo gadu gaitā esmu daudz iemācījies. Jāiet soli pa solim. Pat nezinu, vai uzvarēšu savu nākamo pretinieku Fernando Verdasko,» Gulbis preses konferencē pēc spēles pret Congu aicināja žurnālistus nestrēbt karstu.

Turnīra trešās kārtas spēlei pret Verdasko vajadzētu notikt piektdien, taču ceturdienas cīņu kārtību izjauca lietus, tāpēc līdz redakcijas slēgšanai tās laiks vēl nebija publicēts.

Kopš gada sākuma Gulbis pasaules tenisa rangā pakāpies par 99 pozīcijām (pāris nedēļas bija arī par 100 vietām augstāk kā janvāra sākumā), un skaidrs, ka pēc Vimbldonas turnīra viņš kāps vēl augstāk. Jau trešās kārtas sasniegšana ļauj viņam būt 35. vietā, bet tālāki panākumi ļaus tikt vēl tālāk.

Turnīra sestā numura Congas pieveikšana pavērusi Gulbim pateicīgu turnīra sietu, lai Vimbldonā tiktu vēl tālāk. To novērtējuši arī bukmeikeri, latvieša izredzes uz panākumu vērtējot kā astotās lielākās starp palikušajiem tenisistiem. «Protams, ka uztveru to kā iespēju, kas jāizmanto,» neslēpa Gulbis, piebilstot, ka nelūkojas pārāk tālu un koncentrējas nākamajam pretiniekam. «Neskatījos [nākamā pretinieka Verdasko otrās kārtas spēli pret Žiljēnu Beneto (7:6 (7:1), 7:6 (7:4), 6:4)]. Varbūt noskatīšos vēlāk, varbūt ne. Cenšos iet soli pa solim. No iepriekšējās pieredzes esmu to iemācījies.»

Verdasko nav tipisks spāņu māla seguma speciālists, jo lielākos panākumus guvis uz cietā seguma laukumiem. Tiesa, viņa slavas gadi, visticamāk, jau ir aiz muguras. No 2009. līdz 2011. gadam viņš bija stabils pasaules ranga vadošā desmitnieka spēlētājs un veiksmīgi piesedza tautieti Rafaelu Nadalu Deivisa kausa spēlēs, bieži vien uzņemoties Spānijas izlases līdera lomu. Pēdējos gados gan panākumu bijis mazāk, un Verdasko rangā noslīdējis uz 54. pozīciju. Šosezon Gulbis ar viņu jau reizi ir spēlējis, Barselonas ATP 500 sērijas turnīra otrajā kārtā izcīnot pirmo uzvaru līdzšinējās trijās savstarpējās spēlēs.

Vimbldonas turnīrs bijis līdz šim savainojumiem un favorītu klupieniem bagātākais. Negaidītu zaudējumu piedzīvoja arī slavenais Rodžers Federers, kurš ar 7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 5:7, 6:7 (5:7) piekāpās ukrainim Serhijam Stahovskim, pārtraucot 36 Grand Slam turnīru sēriju, kuros viņš ticis vismaz ceturtdaļfinālā. Bukmeikeru prognozēs par iespējamo turnīra uzvarētāju Gulbis pakāpies uz astoto vietu. «Nu beidziet,» Gulbis neuzskatīja par vajadzību atbildēt uz jautājumu, vai viņš kādreiz ir domājis, ka var uzvarēt Grand Slam turnīrā. Vai šogad? «Jā, esmu par to iedomājies,» Ernests atbildēja smejoties. Vai izredzes ir? «Kas zina?» tenisists apzinās, ka tas var būt atkarīgs no vairākiem faktoriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Gulbis pret Verdasko
2010. gada Baselonas turnīra (māls) ceturtdaļfināls: 2:6, 6:7 (4:7)
2012. gada Umagas turnīra (māls) 2. kārta: 2:6, 6:3, 1:6
2013. gada Barselonas turnīra (māls) 2. kārta: 6:3, 6:3

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?