Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Latvijas trijotne bez medaļām

Sajūsmai par uzvaru Stambulas derbijā sekoja sarūgtinājuma asaras pēc zaudējuma izšķirošajā cīņā par vietu Eirolīgas finālā. Zanes Tamanes un Elīnas Babkinas pārstāvētajam Fenerbahce pietrūka enerģijas, lai iekļūtu finālā, un cīņasspara, lai paspēkotos par trešo vietu Eiropas spēcīgākajā sieviešu basketbola klubu turnīrā. Vēsturiski pirmajā Eirolīgas Final Eight turnīrā Fenerbahce palika ceturtajā, bet Aijas Brumermanes Skio Famila Beretta - septītajā vietā. Čempiones svētdien vēlu vakarā noskaidrojās Spānijas grandu Ros Casares un Rivas Ecopolis divcīņā.

Latvijas basketbola līdzjutēji lielākās cerības lika uz bijušā valstsvienības trenera Georga Dikeulaka vadīto Stambulas Fenerbahce, kas ir viens no Eiropas ambiciozākajiem (lasi - bagātākajiem) klubiem, turklāt finālturnīrā bija gandrīz kā mājinieks. Spēles gan notika cita Turcijas lielpilsētas kluba Galatasaray mājas arēnā. Astoņas finālturnīra komandas tika sadalītas divās apakšgrupās, un katras uzvarētāja iekļuva finālā. Liela daļa speciālistu paredzēja, ka A grupas finālists noskaidrosies tieši abu Stambulas klubu divcīņā.

Nozīmīgajā otrās kārtas cīņā Fenerbahce basketbolistes otrā puslaika sākumā ar varenu 18:4 izrāvienu ielika pamatu uzvarai pār Galatasaray. Tās kaldināšanā savu roku pielika arī abas Latvijas basketbolistes. Zane Tamane (19 punktu, 9 atlēkušās, 3 bloķēti metieni) tika atzīta par vērtīgāko spēlētāju, bet Elīnai Babkinai (5 punkti, 4 rezultatīvas piespēles) bija labākais lietderības koeficients (+19) visā spēlē. «Ļoti labi spēlējām kā komanda, kas arī izšķīra cīņas iznākumu. Nebijām savtīgas un spēlējām par komandu,» panākuma atslēgu izcēla Babkina. Treneris Dikeulaks novērtēja fantastisko līdzjutēju atbalstu, taču steidzināja basketbolistes atpūsties, jo jau nākamajā dienā gaidīja izšķirošā cīņa par vietu finālā ar Spānijas Rivas Ecopolis, kurā nācās iztikt bez savainotās līderes Penijas Teilores.

Tajā izdevās atgūties pēc krituma trešajā ceturtdaļā. Nozīmīgu lomu spēlēja Babkina (24 min, 7 p., 5 kļūdas) un Tamane (30 min, 14 p., 8 atl. b.), taču dramatiskajā galotnē nācās atzīt zaudējumu 70:74. Dikeulaks norādīja uz Teilores trūkumu un citas amerikānietes Endželas Makkotrijas slimību apvienojumā ar nelielo atpūtas laiku pēc iepriekšējās cīņas: «Tikai ap pusnakti atstājām arēnu un gulējām tikai četras četrarpus stundu, tāpēc bija ārkārtīgi grūti spēlēt. Neizmantojām iespēju paveikt ko patiešām nozīmīgu,» atzina treneris.

Skaidrs, ka pēc tāda zaudējuma ar vienu brīvdienu nepietika, lai sakopotu spēkus spēlei par trešo vietu. Tajā ar 68:75 tika atzīts Jekaterinburgas UGMK pārākums. Bronzas prieks arī Anetei Jēkabsonei-Žogotai, kurai gan nopietna savainojuma dēļ sezona UGMK sastāvā jau labu laiku kā beigusies. Pēc trim zaudējumiem apakšgrupu turnīrā mierinājuma uzvaru spēlē par septīto vietu guva Aijas Brumermanes pārstāvētā Itālijas čempionvienība Skio Beretta Famila.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

FIBA Eirolīgas Final Eight
Par 3. vietu: UGMK - Fenerbahce 75:68 (Tamane 33 min, 17 p., 7 a. b., Babkina 22 min, 6 p., 5 kļ.); Par 5. vietu: Galatasaray - Spartak 73:71; Par 7. vietu: Beretta Famila - Wisla 65:62 (Brumermane 3 min, 2 atl. b., 1 bloks)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?