Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Lēni staigāt un uzsist pa bumbiņu. Tikai?

Inga Melberga

Šajā sestdienā, 9. maijā, jau otro gadu notiks Latvijas Golfa federācijas rīkotā Latvijas golfa diena, kurā ikvienam interesentam neatkarīgi no vecuma, dzimuma un sportisko iemaņu līmeņa būs iespēja bez maksas izmēģināt šo brīvdabas spēli, kas ir gan olimpiskais sporta veids, gan arī iecienīta aizraušanās miljoniem cilvēku visā pasaulē.

«Ceru, ka Latvijas golfa diena kļūs par ilggadēju tradīciju, kas ļaus šo sporta veidu cilvēkiem iepazīt tuvāk. No filmām un literatūras mums radies iespaids, ka golfs ir aristokrātu izprieca, kaut kas dārgs, ekskluzīvs un nepieejams, taču tā nebūt nav! Patiesībā golfs kā hobijs izmaksā lētāk par hokeja spēlēšanu vai tenisu,» stāsta Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretāre Aiga Nesaule.

Golfa spēlētāju skaits arvien pieaug, tomēr daudzi joprojām par spēli ir tikai dzirdējuši vai iepazinuši to ar mediju starpniecību, nevis paši izmēģinājuši. Golfa dienā paveras lieliska iespēja zinošu un atsaucīgu palīgu vadībā bez jebkādiem papildu izdevumiem visu noskaidrot pašrocīgi. To varēs izdarīt vairāk nekā 10 laukumos visā Latvijā: Rīgā (Ozo Golf Club) un Pierīgā, Mārupē (Viesturi), Krimuldas novadā (Reiņa trase), Burtnieku novadā (Avoti), Kocēnu novadā (Zēmeles), Madonas novadā (Kalnozoli), Gulbenes novadā (Siltie un Riekstiņi), Tukuma novadā (Odiņi), Rojas novadā (Roja) un Ventspils novadā (Usma). Katrā golfa laukumā būs iespēja iepazīt spēles pamatus un apgūt pirmās praktiskās iemaņas, kā arī atskārst, kas tieši spēj piesaistīt šai spēlei uz mūžu. Dalībniekiem Golfa dienā bez maksas būs nodrošināts viss nepieciešamais - gan trenera padoms un inventārs, gan iespēja pašrocīgi sist bumbiņu un sajust veiksmīga trāpījuma garšu. Par katra golfa laukuma piedāvātajām iespējām jāinteresējas uz vietas vai laukuma mājaslapā. Vairāk par Golfa dienu var uzzināt arī Latvijas Golfa federācijas mājaslapā www.golf.lv. Turpat iespējams pieteikties konkrētai norisei, lai gan gaidīts tikšot ikviens dalībnieks arī bez pieteikšanās.

A. Nesaule aicina Golfa dienu apmeklēt ģimenēm, jo arī bērniem ir iespēja spēlēt golfu, iepazīt šo sporta veidu un attīstīt prasmes. «Iespējams, pavirši vērojot, šķiet, nu, kas tad tur tāds - lēnā solī staigāt un uzsist pa bumbiņu! Taču patiesībā nepieciešama gan koncentrēšanās, gan precizitāte. Turklāt spēles laikā pat nemanot iznāk nostaigāt teju 10 kilometru, tas nāk par labu vispārējam veselības stāvoklim, fiziskajai noslodzei. Un tas viss brīvā dabā, skaistā vidē,» skaidro A. Nesaule un atklāj, ka divas profesionālā golfa spēlētājas no Latvijas patlaban cīnās par kvalificēšanos olimpiskajām spēlēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kāpēc drēgnumā sāp locītavas un kā rīkoties

Vai aukstumam un locītavu sāpēm ir saistība, skaidro operējošais traumatologs, ortopēds Aleksandrs Omeļčenko, savukārt sertificētā “Mēness aptiekas” farmaceite Jeļena Bebre sniedz pirmās palīdzības ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?