Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Līdere izaugusi, mērķi vēl aug

Līderes Aļonas Ostapenko gada laikā veiktais lēciens pa karjeras kāpnēm ļāvis Latvijas tenisistēm pacelt latiņu augstāk Federāciju kausa izcīņā pēdējos gados ierasto cīņu par palikšanu Eiroāfrikas zonas I grupā, kas ir trešais pakāpiens neoficiālā dāmu tenisa pasaules čempionāta līmeņu hierarhijā, nomainīt pret tiekšanos uz Pasaules II grupu. «Mūsu pirmais numurs var uzvarēt jebkuru no šīm pretiniecēm, tāpēc varam domāt ne tikai par palikšanu, kas, protams, ir primārais, bet arī par kādām uzvarām,» cerīgi noskaņots ir Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Turnīrs Izraēlas kūrortā Eliatā notiks no trešdienas līdz sestdienai. Priekšsacīkstēs Latvija spēlēs pret Beļģiju, Bulgāriju un Ungāriju, bet pēdējā dienā apakšgrupas uzvarētājas sacentīsies ar citas grupas labāko komandu par iekļūšanu Pasaules otrajā grupā, kamēr zaudētāju duelī tiks noskaidrots, kura komanda izkritīs uz Eiroāfrikas otro grupu. «Uzdevums ir cīnīties par pēc iespējas labāku vietu,» sarunā ar Dienu uzsvēra Lejnieks, piebilstot, ka Latvijas tenisistes šobrīd kotējas gana augstu, lai pretendētu uz iekļūšanu Pasaules grupā. «Mums ir divas spēlētājas ranga labāko simtniekā, turklāt arī Diāna Marcinkēviča ir komandu spēlēs ļoti pieredzējusi tenisiste.»

Divas tenisistes simtniekā Latvijai pirmo reizi vēsturē ir kopš šīs nedēļas, kad tajā atgriezās Anastasija Sevastova. Tiesa, LTS neizdevās vienoties par viņas dalību šajā turnīrā, tāpēc šobrīd nevaram mūsu komandu pieskaitīt I grupas galvenajām favorītēm. Publiski parādījās informācija, ka puses nevarējušas vienoties par finansiālajiem nosacījumiem, taču Lejnieks norādīja, ka situācija bijusi sarežģītāka. «Sākumā atbilde bija pozitīva, bet pēc tam sarunas pajuka. Īsti nejutu viņas vēlmi palīdzēt, bet, ja tās nebūs, tad pat ar miljonu vai simts tūkstošiem eiro nepiespiedīsi labi nospēlēt.» Viņš gan piebilda, ka sarunās bijušas pozitīvas tendences, kas ļauj cerēt uz Sevastovas piesaistīšanu nākotnē. «Lai gan šoreiz Sevastovas nebūs, jācenšas iegūt labu pozīciju, lai nākamajos gados ar viņu sastāvā varētu sasniegt ko tiešām nozīmīgu.»

Vadošās spēlētājas pietrūks arī konkurentēm. D apakšgrupas potenciālā favorīte Beļģija iztiek bez spēcīgajām Janīnas Vikmeieres (55. rangā) un Kristenas Flipkensas (70.), Ungārijai nevar palīdzēt līdere Timea Baboša (51.), bet bulgārietes Eliatā ieradušās bez otrās raketes Sesilas Karatančevas (116.).

Tikmēr Latvijas komandā pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal ir izteikta pirmā rakete, jo 18 gadu vecā Aļona Ostapenko pagājušās sezonas gaitā veiksmīgi pieteikusi sevi pieaugušo tenisā. «Vēl pagājušajā gadā Aļona komandā bija otrais numurs, bet tagad, kad viņa ir gatava kļūt par līderi, Diāna var koncentrēties saviem mačiem,» uz pateicīgāku lomu sadalījumu komandā norādīja Lejnieks. Viņš uzsver, ka daudz noteiks pirmās cīņas rezultāts trešdien pret Beļģiju. «Labs turnīra sākums var radīt pateicīgu fonu veiksmīgam turpinājumam!»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Federāciju kausa Eiroāfrikas I grupa
3.II 9.30 Beļģija - Latvija
4.II 9.30 Bulgārija - Latvija
5.II 9.30 Ungārija - Latvija
6.II spēles par vietām grupā
Komandu sastāvs
Latvija: Aļona Ostapenko (86. vieta rangā), Diāna Marcinkēviča (496.), Dārta Elizabete Emuliņa (-), Anna Ozerova (-)
Beļģija: Elisona van Ujtvanka (43.), Ana Sofija Mestaha (152.), Isalīna Bonaventure (160.), Mērija Benuā (-)
Bulgārija: Cvetana Pironkova (93.), Elica Kostova (245.), Isabella Šiņikova (286.), Dija Jevtimova (366.)
Ungārija: Reka Luka Jani (234.), Dalma Galfi (336.), Anna Bondara (371.), Fannija Stollara (533.)

Pievērs uzmanību

Latvijas tenisistes Eiroāfrikas I grupā atgriezās 2014. gadā, pēc tam abas reizes uzvarot izšķirošajā cīņā par palikšanu tajā (2-0 pret Slovēniju un 2-1 pret Austriju)
Visaugstāk mūsu tenisistes bijušas 1993. un 1994. gadā, kad ar Larisu Neilandi-Savčenko priekšgalā spēlēja spēcīgākajā Pasaules grupā
Aļona Ostapenko ir sestā rangā esošā tenisiste pirmajā grupā pēc ukrainietēm Curenko (35.) un Bondarenko (73.), beļģietes van Ujtvankas (43.), horvātietes Konjuhas (80.) un anglietes Votsones (85.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?