Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Līderi sper otro soli

Uzvaras tiesu no Latvijas čempionu titula nokļuvuši RTU/Robežsardze volejbolisti, kuri fināla otrajā spēlē izbraukumā ar 3-0 (25:22, 25:20, 25:22) pieveica pašreizējo titula īpašnieci Biolars/Jelgava. Sērijā līdz trijām uzvarām rezultāts kļuvis 2-0 rīdzinieku labā, trešā spēle sestdien notiks sporta namā Daugava.

Pēc pirmajā spēlē gūtā 3-1 panākuma Raimonda Vildes vadītie rīdzinieki krietni pārliecinošāk sāka arī sērijas otro maču. Pirmā seta galotnē gan jelgavniekiem izdevās līdzsvarot rezultātu uz tablo (20:20), taču ne pilnībā lauzt cīņas gaitu. RTU/Robežsardze nedeva pretiniekiem iespēju ne seta galotnē un pārliecinoši uzvarēja arī otro setu. Nedaudz līdzīgāks izvērtās trešais sets, taču arī tajā izšķirošajos brīžos allaž pārsvaru guva viesi. Viesiem palīdzēja tas, ka uzbrukumā iniciatīvu varēja uzņemties vairāki spēlētāji - vismaz desmit punktu guva Toms Vanags (12), Jānis Liepiņš (11), Edgars Točs (11) un Jānis Vāvers (11). «No malas droši vien izskatījās, ka uzvara bija pārliecinošāka par pirmajā spēlē gūto,» Raimonds Vilde norādīja, ka arī šīs cīņas gaitā sarežģījumu nav trūcis, taču labs pamats bijusi viņa vadīto volejbolistu veiksme servē. «Būtībā tā bija mūsu agresīvā serve un arī labā pretinieku servju uzņemšana, kas izšķīra spēles iznākumu mūsu labā. Tie jau ir tie spēles pamatuzdevumi, kas šoreiz bija mūsu pusē,» sacīja RTU/Robežsardze treneris. Vaicāts par to, vai rezultāts ataino komandu pašreizējo spēku samēru, treneris atsmej: «Tablo jau vienmēr parāda to, cik spēcīgas ir komandas konkrētajā brīdī.»

Divas itin pārliecinošas uzvaras ir labs pamats cīņai par titulu, taču Vilde uzsver, ka komandā medaļas kaklā vēl neviens nav pakāris. «Ne runas par to. Es visu to sēriju uztveru kā vienu lielu spēli. Esam uzvarējuši divos setos - ne vairāk, ne mazāk. Trešajam tāpat vēl ir nopietni jākoncentrējas. Jāņem vērā, ka jelgavniekiem nebūs, kur atkāpties. Viņi droši vien spēlēs brīvāk, atraisītāk. Tie spēku samēri tomēr ir pietiekami līdzīgi, lai visādi pavērsieni vēl būtu iespējami,» treneris norāda, ka šī nedēļa līdz nākamajai spēlei tiks pavadīta nopietnos treniņos.

Zīmīgi, ka arī pērn bija izveidojusies līdzīga situācija, taču toreiz ar 2-0 finālā vadībā bija jelgavnieki, bet viņu pretiniekiem Poliurs/Ozolnieki aiz muguras bija emocionāla pusfināla sērija. Garajās pauzēs starp spēlēm «ozīši» pamanījās atgūt gan fiziskos, gan emocionālos spēkus un teju lauza sērijas gaitu. RTU/Robežsardzes komanda ir apņēmības pilna konkurentiem mazo pirkstiņu nesniegt. «Protams, centīsimies sēriju pabeigt jau nākamajā spēlē. Tas ir svarīgi no visiem aspektiem, jo, protams, patīkamāk uzvarēt savā laukumā, savu skatītāju priekšā, un arī izlases kandidātiem būs vairāk laika atpūtai pirms valstsvienības treniņnometnes sākuma,» Vilde, kurš ir arī izlases galvenais treneris, neaizmirst arī par nākamajiem uzdevumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Volejbols

Latvijas čempionāta 2. finālspēle
Biolars/Jelgava - RTU/Robežsardze 0-3 (22:25, 20:25, 22:25)
sērijā 0-2

5.IV RTU/Robežsardze - Biolars/Jelgava

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?