Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Lipmanu un Fliku uz Saeimu!

Desmitās Saeimas pēdējā darbadienā parlamenta ēkā vakar valdīja gluži lietišķa atmosfēra, daži deputāti staigāja pat smaidīgāki nekā parasti un labprāt runājās ar žurnālistiem. Darbinieki gan šaudījās starp Saeimas ēkām ar uzkodu šķīvjiem. Pavisam omulīgi jūtas tie deputāti, kuri paši atteicās kandidēt uz 11. Saeimu. Savukārt tie, kuri balotējās, bet palika zem svītras, neslēpj, ka jūtas aizvainoti, un daži pat pauda uzskatu, ka bez viņiem Saeima strādās sliktāk.

Inese Aizstrauta (ZZS) Saeimā nostrādāja vien dažus mēnešus - viņas mandātu apstiprināja jau pēc Valda Zatlera Rīkojuma nr. 2. Uz manu joku par mīkstajiem Saeimas krēsliem viņa atsaka - nav jau nemaz tik mīksti - un tūlīt sāk kritizēt jaunievēlētos deputātus, kuri tikai runājot, bet neko nedarot. Viņas frakcijas biedrs, arī nepārvēlētais deputāts Vitauts Staņa izklausās pavisam bēdīgs, jo pirmo reizi mūžā būšot bez darba: «Es daudz sliktā nesaskatu. Mums pārmet, ka maz esam cīnījušies par likumības lietām, bet tā nebūt nav.» Viņš atzīst, ka balsojis pret Aināra Šlesera izdošanu kratīšanai, jo KNAB šo procesu esot ievilcis un tas bijis politisks teātris. Viņš ZZS mandātu skaita kritumu skaidro ar antireklāmu, kas esot bijusi briesmīga. Par labu Latviju! frakcijas deputāte Rita Strode uzskata, ka bez PLL jaunā Saeima būšot sliktāka, jo tie visi bijuši profesionāļi, bet tagad ievēlēti daudzi jaunpienācēji bez pieredzes valsts un pašvaldību darbā. Toties bijušais Tautas partijas līderis Andris Šķēle (PLL frakcija) ar ļoti nopietnu sejas izteiksmi un pilnīgi neatstāstāmu ironisku intonāciju (skatieties video!) paziņo, ka jaunajā Saeimā pilnīgi noteikti esot ievēlēti godīgākie un labākie cilvēki. Pats A. Šķēle politikā vairs neatgriezīšoties, viņam esot ļoti daudz biznesa projektu, ļoti daudzi ārpus Latvijas.

Imants Lieģis (Vienotība) nekandidēja, jo vēlas atgriezties diplomātiskajā dienestā. Viņš cer uz pēctecību Eiropas lietās, jo priekšā ir smagas sarunas par Eiropas Savienības budžetu, kurās Saeimai ir liela loma. Eiropa, konkrēti - tās parlaments, nākotnē vilina arī Valēriju Kravcovu (SC), kurš gan latviešu valodu apguvis daudz labāk un mācoties joprojām, tomēr pēdējā Saeimas darbadienā viņš ar žurnālistiem runāja krieviski. Valodas neprasmes dēļ viņš esot kļuvis par odiozu figūru, tāpēc nav kandidējis, lai balsojums par SC nebūtu etnisks. V. Kravcovs uzskata, ka Saeimā vajadzētu strādāt nozaru profesionāļiem, kā Kirovam Lipmanam un pat Bertoltam Flikam (!), nevis politiķiem. Atvadāmies jau latviski - «Dzīvosim, redzēsim,» nosaka V. Kravcovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Moldovas trauksmes zvans

Iepriekšējās nedēļas nogalē Moldovā notikušajā referendumā par atbalstu valsts kursam uz integrāciju Eiropas Savienībā vārda tiešā nozīmē pēdējā brīdī uzvaru ar 11,6 tūkstošu balsu pārsvar...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?