Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Makaronu nedēļa

Grozies, kā gribi, bet makaroni (jeb pasta, ja vēlamies lietot nevis mums ierasto, bet itāliski pareizo šī produkta nosaukumu) ir ātrākais un vienkāršāk pagatavojamais darbadienas vakariņu ēdiens. Restorāna Desiderata virspavārs Nikolajs Borodkins piedāvā arī tam atbilstošas - uz pannas 10 minūtēs pagatavojamas - mērces.

Tā kā cilvēks, pat ja ir izbadējies un noguris, ēd ne tikai ar muti, bet arī ar acīm, pavārs iesaka katru dienu nevārīt vienus un tos pašus makaronus, bet, piemēram, vienu dienu izvēlēties nūdeles, citu dienu - penne (garās caurulītes ar ieslīpi nocirstiem galiem), vēl citu - spageti.

Ja makaronus vārāt vairāk, nekā vienā vakarā spējat apēst, ūdenim piepiliniet dažus pilienus eļļas - tad atdzisuši makaroni nesalips.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Olu nūdeles ar vistu un dārzeņiem

1 personai vajadzēs: 70 g olu nūdeļu, 1 vidēju vistas fileju, 100 g dārzeņu, kas garšo, piemēram, paprika, cukini, sīpoliņi, 1/2 apelsīna sulas, sāli, piparus, sojas mērci pēc garšas, eļļu apcepšanai
1. Olu nūdeles vāra, kā rakstīts norādēs uz paciņas.
2. Vistas fileju un dārzeņus sagriež strēmelītēs un uz pannas apcep.
3. Pievieno izspiesto apelsīnu sulu, sojas mērci, sāli, piparus, vēl pasautē 3 minūtes.
4. Vistas un dārzeņu maisījumā iemaisa gatavās nūdeles, un vakariņas gatavas!

Penne ar jūras veltēm

1 personai vajadzēs: 60 g makaronu (penne), 150 g saldētu jūras velšu kokteiļa, 100 g saldā krējuma, 50 g kausēta vai maskarpones siera, 100 g dārzeņu (var būt saldēti) - burkāni, zaļie zirnīši -, sāli, piparus, eļļu un sviestu apcepšanai
1. Makaronus vāra atbilstoši norādēm uz iepakojuma.
2. Uz pannas eļļā apcep jūras veltes un dārzeņus. Pašās beigās garšai un aromātam pievieno piciņu sviesta.
3. Dārzeņu un jūras velšu maisījumam pievieno saldo krējumu, krēmīgumam - kausēto vai maskarpones sieru.
4. Izmaisa, pievieno garšvielas, uzkarsē, līdz mērce uzmet pirmo burbuli.
5. Pārlej mērci makaroniem, un vakariņas gatavas.

Spageti ar sēnēm un spinātiem

1 personai vajadzēs: 50 g spageti, 150 g svaigu sēņu (šampinjoni, šitaki, austersēnes), 100 g saldā krējuma, 1 daiviņu ķiploka, 1 sauju svaigu spinātu (vai 30 g saldētu), 50 g rīvēta puscietā siera, sāli pēc garšas
1. Spageti vāra atbilstoši norādēm uz iepakojuma.
2. Sēnes un sasmalcinātu ķiploku eļļā un sviestā uz pannas apcep.
3. Pievieno saldo krējumu un sāli, uzvāra. Pieber rīvētu sieru - tas mērci iebiezinās.
4. Pašās beigās mērcei pievieno sasmalcinātus spinātus, samaisa.
5. Lej mērci pār spageti, un vakariņas gatavas.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?