Sastāvdaļas: 1 kg burkānu, 4 olas, 120 g mannas, 1 ēdamkarote skābā krējuma, 100 g cukura, naža gals malta čili, naža gals kanēļa, 1 tējkarote cepamā pulvera, 50 g sviesta.
No burkāniem sulu spiedē izspiež sulu. Vislabāk šajā procesā man patīk divi ieguvumi: veselīgs karotīna dzēriens un arī kūka! Sasmalcinātajiem burkāniem pievieno šķipsniņu čilli un kanēļa. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumam pievieno 100 g cukura un kuļ, kamēr masa ir divreiz biezāka, ieguvusi gaišu krāsu un krēmīgu izskatu. To pievieno burkāniem un samaisa. Mannu samaisa ar cepamo pulveri. Pievieno skābo krējumu. Masu ar koka karoti kārtīgi izmaisa un liek klāt burkāniem. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā burkānu masā. Apaļo cepamo trauku iesmērē ar sviestu un izkaisa tā pamatni ar mannu. Liek iekšā 180 grādos 35 minūtes, un vola - Jaungada kūciņa gatava! Garša ir izcila! Kopumā pagatavošana man aizņēma ap pusotru stundu. Galvenais - visu darīt ar smaidu. Starp citu, jauki bija šai plātsmaizītei piedzert klāt svaigi spiestu burkānu sulu (pievieno tai nedaudz eļļas, lai izstrādātos pietiekami daudz karotīna). Kolosāli! Plātsmaizi var ēst gan aukstu, gan karstu - tā garšo ļoti labi. *Liepājas Valsts 1. ģimnāzija