Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Nāksies brālīgi dalīt teritoriju

Administratīvā rajona tiesa noraidījusi biedrības Latvijas Antinacistiskā komiteja prasību atcelt ierobežojumus biedrības pieteiktā 16. marta pasākumam, tādējādi būs spēkā Rīgas pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (GKR) lēmums mainīt gan šīs organizācijas, gan biedrības Nacionālo karavīru atbalstam pieteikto pasākumu norises vietas, kā arī noteiktā laika posmā aizliegt skaņu pastiprinošu ierīču izmantošanu.

Jaunākā informācija liecina, ka 16. martā - Leģionāru piemiņas dienā - Antinacistiskā komiteja savu pasākumu no plkst. 9 līdz 15 varēs rīkot teritorijā pie Bastejkalna, bet Brīvības pieminekļa laukuma otrā pusē ierādīta vieta biedrībai Nacionālo karavīru atbalstam, kas pieteikusi sapulci 30 dalībniekiem laikā no plkst. 7 līdz 13. Savukārt no plkst. 11 līdz 13 tiks aizliegts izmantot skaņu pastiprinošas ierīces. Tieši šai laikā gājienu maršrutā Jāņa baznīca-Skārņu iela-Kaļķu iela-Brīvības piemineklis pieteikusi biedrība Daugavas vanagi Latvijā Limbažu nodaļa. Organizācijas mērķis ir ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, iecerēts, ka tajā piedalīsies 100 personu. Jāņa baznīcā plkst. 10 notiks tradicionālais dievkalpojums.

Rīgas pilsētas izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis Dienai apliecināja, ka līdz 16. martam vairs nekas mainīties nevar, jo termiņš, līdz kuram var pieteikt pasākumus, ir pagājis. Neviens no pieteiktajiem pasākumiem nav aizliegts, bet, ievērojot drošības apsvērumus, mainītas norises vietas. Antinacistiskā komiteja arī neesot slēpusi, ka pieteikusi savu pasākumu Brīvības pieminekļa laukumā uz sešām stundām, lai nepieļautu citus pasākumus, tomēr, kā izteicās U. Vidauskis, Rīgas dome nav rīkojusies pēc likuma burta, bet gara, lai neierobežotu pulcēšanās brīvību. Visi pretējo uzskatu paudēji atradīsies redzamības un dzirdamības attālumā. Tiesa šo argumentu ir ņēmusi vērā. Antinacistiskās komitejas pārstāvis Aleksejs Šaripovs aģentūrai LETA apliecinājis, ka biedrība kā likumpaklausīga organizācija pašvaldības noteiktos ierobežojumus 16. martā ievēros. Tradicionāli nosodījumu par 16. marta gājienu izteicis Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība) iepriekš sacījusi, ka valsts drošības iestādes ir gatavas 16. marta pasākumiem un pašlaik nav informācijas, ka būtu gaidāmas provokācijas, ziņo LETA. Pēc viņas teiktā, komisijā apspriestas arī skaļruņu slāpēšanas iespējas, lai varētu izvairīties no cilvēku cieņu aizskarošiem gadījumiem. Arī Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets publiski norādīja, ka nav informācijas par provokāciju draudiem, piebilstot, ka Latvijai jebkurā gadījumā ir jābūt uzmanīgai, jo var redzēt, ka Krievija šo datumu ar sev vēlamu informāciju izmanto savām vajadzībām. N. Mežviets neizslēdza iespēju, ka Latvijā varētu ierasties «antifašistu» organizāciju pārstāvji no citām Eiropas valstīm, jo tā ir bijis arī iepriekšējos gados.

Piemiņas brīdis 16. martā plānots arī Lestenes kapos, tā sākums plkst. 14.00. Folkklubā Ala plkst. 19.00 izsludināts vīru kopas Vilki koncerts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?